Dijous, temps molt complicat al Camp de Tarragona

Possibilitat d'aiguats molt forts o pluges torrencials
 

 

Comarques en avís de perill per intensitat de precipitació | meteocat

 

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 30 d'agost a les 22.00 hores

Totes les previsions indiquen que aquest dijous serà un dia meteorològicament complicat al Camp de Tarragona. Ens arriba aire fred en alçada que xocarà amb una mar Mediterrània molt calenta, el que provocarà el creixement de núvols convectius molt potents que podran deixar aiguats molt forts o fins i tot pluges torrencials de forma localitzada.

Ja a primeres hores de la matinada de dimecres a dijous començaran les tempestes, que sovint aniran acompanyades de llamps i trons i que també podien portar calamarsa o pedra. Les pluges seran més probables al nord del Cap de Salou i podrien acumular més de 40 litres per metre quadrat en menys de 30 minuts. De cara al migdia, podria haver-hi alguna pausa de dues hores aproximadament, però de cara a mitja tarda podria tornar a ploure en molts indrets, tot i que de forma molt més moderada.

Les temperatures baixaran de forma brusca i serà difícil que passin dels 25 graus a cap indret les diürnes i de 15 a 16 les nocturnes. Per tant, es podrà dormir molt bé si els llamps i trons ens deixen. De cara a divendres, el temps millorarà ràpidament i desapareixerà gairebé del tot la possibilitat de pluja, tot i que les temperatures les hi costarà molt de recuperar-se i durant el cap de setmana estaran per sota del normal.

La situació és potencialment perillosa, ja que la mar està en la temperatura més alta de tot l'any, el que és un còctel letal si es combina amb aire fresc. En aquest sentit, Protecció Civil ofereix aquests consells preventius davant dels aiguats i inundacions.

 

ACTUALITZACIÓ | Dimarts 29 d'agost

Tot i que a l'estiu encara li queden algunes setmanes, aquest dimecres i els següents dies tindrem ja un primer tast de tardor amb tempestes localment molt fortes i una baixada molt considerable de les temperatures. Dimecres a la matinada ja tindrem una primera tongada de pluges, entre febles i moderades. De totes maneres les temperatures seran molt similars a les d'aquests dies i a la costa continuarà la xafogor. De cara a dimecres al migdia sembla que hi hauria una pausa a l'espera del plat fort

 

Probable gota freda dijous 

 

De cara a dijous la situació es podria complicar molt a moltes zones de Tarragona per l'arribada d'un solc d'aire molt fred en alçada (conegut popularment com a gota freda) que combinat amb el mar tan calent que tenim podria provocar de forma local pluges molt fortes o fins i tot torrencials. A més, a molts indrets podrien anar acompanyades de tempesta i pedra. Caldrà estar molt pendents de l'evolució de la predicció de la situació i que podria ser potencialment perillosa i provocar problemes a indrets del litoral i prelitoral. Aquestes pluges mantenen en alerta groga, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

 

Les temperatures també baixaran molt, entre 5 i 10 graus i ja es podrien considerar de tardor a moltes zones, amb nits fresques arreu. Si bé divendres la possibilitat de pluges ja haurà desaparegut gairebé del tot, a les temperatures els costarà recuperar-se i es mantindran per sota de les normals per l'època durant tot el cap de setmana. A Pradesper exemple a les nits es baixarà per sota dels 10 graus i a Tarragona i Reus no espassarà dels 16 graus nocturns i els 25 diurns. Temperatures més de principi de tardor que de finals d'agost

 

  

Des de MeteoDelCamp.cat, el canal del temps de delCamp.cat, anirem actualitzant la previsió.

 

 

Aquest dimecres el protagonitzarà una baixada de les temperatures. | SMC

 
Comentaris

envia el comentari