Les conseqüències de la calamarsada de dilluns, encara visibles al Camp de Tarragona

Les màquines llevaneus treballaven aquest matí a diversos punts, com ara a Tamarit

 

La tarda d'aquest dilluns, 12 de febrer, va emblanquinar algunes zones del Camp de Tarragona. És el cas del Baix Gaià —amb una forta pedregada a mitja tarda entre Tamarit i la Nou de Gaià, o una altra de contundent a Torredembarra durant el vespre. Les conseqüències d'aquesta tempesta es van fer visibles des del primer moment. caos de trànsit a la zona, amb afectacions a l'AP-7, l'A-7 i tant l'antiga com l'actual carretera N-340. A escala visual, però, sobtava veure blanques les carreteres i els carrers d'aquestes poblacions del nord del Tarragonès.

 

L'antiga N-340, al seu pas per Tamarit, emblanquinada.
L'antiga N-340, al seu pas per Tamarit, emblanquinada. | delCamp.cat

 

El gruix de la pedregada va obligar a activar les màquines llevaneus de què disposa la Diputació de Tarragona, que van treballar des de la tarda de dilluns. Però les gèlides temperatures que hi ha hagut durant la matinada d'aquest dimarts, 13 de febrer, han fet que la zona s'hagi despertat encara banyada de blanc. Trams de l'AP-7 amb gruixos importants de calamarsa, sal en alguns trams de la carretera per evitar el perill que suposen les plaques de gel... i les màquines llevaneus encara treballant a zones insòlites, com a Tamarit.


 

A poblacions com la Riera de Gaià, la circulació era d'allò més dificultosa aquest dimarts al matí a causa de la precipitació acumulada i el gel que s'hi ha generat. A la Riera, els gruixos de calamarsa eren importants, i és que la tempesta va sorprendre la població a primera hora de la tarda.

 

Diversos cotxes, atrapats per la calamarsa i el gel a la Riera de Gaià.
Diversos cotxes, atrapats per la calamarsa i el gel a la Riera de Gaià. | delCamp.cat

 

El carrer del Vial de la Sèquia de la Riera de Gaià, amb calamarsa i molt de gel.
El carrer del Vial de la Sèquia de la Riera de Gaià, amb calamarsa i molt de gel. | delCamp.cat

 
Comentaris

envia el comentari