Activats avisos per fortes tempestes a tot el Camp de Tarragona

Els ruixats cauran durant la tarda de dijous i localment ho faran amb forta intensitat
Les tempestes seran localment fortes | cedida

 

Després de dies d'intensa calor al Camp de Tarragona, a partir de dijous un canvi brusc de temps ens portarà ruixats i tempestes i també una clara baixada de les temperatures. Divendres, de matinada i durant les primeres hores del matí, el protagonista serà el vent de serè que bufara amb alguns cops moderats.


ACTUALITZACIÓ | Dijous 18 de maig a les 10.30 hores

 

Les últimes previsions confirmen l'arribada d'una línia de ruixats i tempestes entre aquesta tarda i nit que creuarà tota Catalunya. Al llarg del migdia ja poden aparèixer els primers ruixats a les comarques de Lleida, però no serà fins a la tarda i el vespre que aquests ruixats es generalitzaran i arribaran també al Camp de Tarragona. Els ruixats més intensos s'esperen en punts de l'interior, entre les comarques del Priorat, nord del Baix Camp i la Conca de Barberà. Alguns d'aquests ruixats anirien acompanyats de calamarsa o pedra petita. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja, per intensitats de fins a 20 mm en 30 minuts, a totes les comarques catalanes entre aquesta tarda i nit. També s'informa de la possibilitat que aquestes tempestes puguin anar acompanyades de calamarsa o pedra petita.

 

Avisos activats per fortes pluges per a dijous 18 de maig de 2017 | Meteocat

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 17 de maig a les 13.30 hores

 

Després de dies d'intensa calor al Camp de Tarragona, a partir de dijous un canvi brusc de temps ens portarà ruixats i tempestes i també una clara baixada de les temperatures. Durant la jornada de demà dijous s'espera l'arribada d'un important canvi de temps que afectarà de forma força general les comarques de Tarragona. Dijous començarà amb un cel força serè  però ràpidament les nuvolades guanyaran terreny entre el migdia i les primeres hores de la tarda. Durant la tarda s'espera l'arribada d'aquests xàfecs, acompanyats de tempesta i localment de calamarsa, entrant per les comarques de Lleida i l'Aragó i escombrant el Camp de Tarragona durant la tarda i vespre. Els ruixats més importants caurien cap a les comarques interiors (Priorat, nord del Baix Camp, la Conca de Barberà). Sembla que a la costa les precipitacions serien més minses. Durant la nit aquests ruixats anirien ràpidament a menys amb l'entrada del vent de serè que bufaria moderat.

 

Un cop aquest front de tempestes hagi creuat el territori notarem una clara baixada de les temperatures, especialment durant les jornades de divendres i dissabte. La baixada de temperatures serà especialment notable a les muntanyes tarragonines on les temperatures baixaran entre 4 i 6 graus. A les comarques de la costa la baixada no serà tan marcada però sí que notarem unes temperatures més normalitzades per l'època de l'any.Comentaris

envia el comentari