Passanant i Belltall posen en funcionament la nova planta de tractament d’aigua potable

Disposa d'una capacitat de tractament de 50.000 litres diaris
La planta té una capacitat de tractament de 50.000 litres diaris.
La planta té una capacitat de tractament de 50.000 litres diaris. | Ajuntament de Passanant i Belltall

Amb la posada en funcionament, aquest 19 de desembre, de la nova planta de tractament d’aigua potable municipal, Passanant i Belltall disposaran, possiblement, segons afirmen des de l'Ajuntament, «d’una de les millors qualitats d'aigua de boca de tota la contrada».


Després de grans inversions amb totes les infraestructures del servei municipal de subministrament d’aigua potable, realitzades durant aquests darrers anys –renovació de la totalitat de les xarxes de distribució d’aigua tant de Belltall com de Passanant, la construcció de nous dipòsits per un millor emmagatzemen, millores en els sistemes d’abastament en alta entre els diferents nuclis de població, les millores amb els sistemes de tractament i desinfecció i la formació continuada del personal municipal– que sumen un import proper al milió d’euros, quedaven dues actuacions a realitzar, una és la substitució i renovació de la xarxa d’abastament d’aigua des de Saladern fins a Passanant, que el consistori preveu iniciar aquest proper 2018, i l’altra era complir la normativa sanitària del RD140/2003, per això calia poder treure de l’aigua els sulfats i nitrats i aprofitant el tractament la calç.

 

La instal·lació ha comportat la construcció d’un magatzem, a on s’ha procedit a instal·lar un equip de bombeig.
La instal·lació ha comportat la construcció d’un magatzem, a on s’ha procedit a instal·lar un equip de bombeig. | Ajuntament de Passanant i Belltall

 

La instal·lació ha comportat la construcció d’un magatzem, a on s’ha procedit a instal·lar un equip de bombeig i pressió per subministrar l’aigua als equips de tractament i una planta d’osmosi inversa, entre altres. Un cop tractada l’aigua amb el sistema d’osmosi aquesta s’acumula en el dipòsit de distribució on es tractada amb l’equip de cloració i es distribueix als diferents nuclis de població.


Segons ha informat l’Ajuntament, els resultats que s’han començat a obtenir a la planta «no poden ser millors». L’aigua arriba a 1943 micro siemens i, un cop tractada a la planta amb el sistema d’osmosis inversa, entra a dipòsits a 14 micro siemens. La planta té una capacitat de tractament de 50.000 litres diaris, quantitat suficient per poder atendre els pics de demandes puntuals de l’estiu.

 

S'estima que durant les properes setmanes, i a mesura que es vagi consumint l’aigua existent ens els dipòsits, l’aigua que es distribuirà a la xarxa anirà millorant la seva qualitat fins que en un no molt llarg termini de setmanes es podrà dir adéu a la calç i es compliran totes les normatives sanitàries establertes.Comentaris

envia el comentari