El Museu de la Vida Rural celebra el Dia Internacional dels Museus

S'ha programat un extensa programa d'activitats
La Cambra de Comerç de Reus ha concedit el Premi d’Honor al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. | MVR

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí commemorarà aquest dissabte, 19 de maig, el Dia Internacional dels Museus, amb un extens programa d’activitats que s’allargaran fins ben entrada la matinada. En el programa d'actes s'hi pot trobar des d'un espectacle infantil fins a un concert de música jazz passant per un Cinefòrum amb la participació de Jaume Roures, director general del grup Mediapro i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. 


El Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any arreu del món el dia 18 de maig, des de l'any 1977, i està organitzat pel Consell Internacional de Museus. Es tracta d'una jornada on els centres expositius obren les seves portes de bat a bat i es donen a conèixer al públic, oferint una sèrie d'activitats i propostes diferent i singular per tal de sensibilitzar els visitants de la importància dels museus en l'àmbit cultural, així com del seu paper en la societat actual.

 

Dins de la celebració del Dia Internacional dels Museus destaca una de les propostes més conegudes: la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra normalment el dissabte més proper al dia internacional, enguany la nit del 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus obren les portes amb diverses propostes lúdico-culturals que tenen lloc en horari nocturn. Els actes de les dues jornades són de caràcter gratuït i d'accés lliure.


Activitats del Dia Internacional dels Museus


Dissabte 19 de maig de 10.30 a 1 h de la matinada.

    
10.30 - 1 h de la matinada: PORTES OBERTES

16 - 20 h : Cinefòrum. Las uvas de la ira de John Ford 

Adaptació de la novel·la homònima de John Steinbeck, que narra l'infortuni d’una família americana abocada a l'èxode d'Oklahoma a Califòrnia per culpa del Dust Bowl i la Gran Depressió.
Projecció de la pel·lícula i debat posterior amb Jaume Roures, director general del grup Mediapro; i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.
Al voltant de l'exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la'.

18 - 19 h: Espectacle infantil. 'El món a les teves mans'

La Factoria BRAM proposa una mirada alternativa, rigorosa i participativa als efectes del canvi climàtic, perquè els més petits puguin fer-se una idea de la situació des d'una perspectiva dinàmica i didàctica. 

20 - 21 h: Visita comentada a l'exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la'.

El Dust Bowl, la crisi ecològica i humanitària que va obligar milers de famílies nord-americanes a migrar durant els anys 30 per culpa dels mals usos agrícoles, ens serveix d’exemple per entendre un dels efectes que el canvi climàtic està provocant: les migracions climàtiques. 
Visita comentada a càrrec d'Albert Carreras, director del projecte expositu. 

21 - 23 h: Concert de Leitmotiv Cover & Jazz Band

A mig camí entre el quintet de jazz i la banda de versions, el repertori de Leitmotiv va del jazz clàssic fins a temes actuals, blues, bossa nova i funk. Des de l’emotiu feeling ambiental fins a les cançons més ballables. Tot, en clau de jazz.  

El museu disposarà d'un espai gastronòmic de 18 a 23 h.

Durant tota la jornada es podrà veure, a la plaça interior del museu, l'obra d'art Proposta: lo riu és vida, que Jaume C. Pons Alorda, Rut Panusé i Albert Gusi van crear en el marc del projecte terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2015.    Comentaris

envia el comentari