Montblanc es prepara per a una Setmana Medieval amb la situació política del país ben present

La Vila Ducal última aquests dies els detalls de la 31a edició de la festa | Sortegem entrades per veure la Llegenda de Sant Jordi al nostre Instagram @TarragonaDigital
La presentació de la Setmana Medieval ha comptat amb la presència del rei, la reina, el Sant Jordi i la princesa.
La presentació de la Setmana Medieval ha comptat amb la presència del rei, la reina, el Sant Jordi i la princesa. | J.V.

 

Montblanc està ultimant ja els detalls de la Setmana Medieval que tindrà lloc entre els dies 20 i 29 d'abril i durant la qual el municipi reviu la Llegenda de Sant Jordi. Entre les novetats presentades aquest matí a la sala de plens de l'Ajuntament de Montblanc, s'ha informat de l'obertura d'un nou espai de recreació històrica permanent i de l’estrena d’un campament de poble per incentivar que la població montblanquina vagi vestida d’època.

 

Una altra de les novetats previstes és la recuperació de la representació de les Corts Catalanes que van tenir lloc a Montblanc el 1414,  –un espectacle que no es feia d'uns anys ençà, i que retorna com a número de cloenda. Enguany, a més, la festa està especialment marcada per la situació que viu el país, i en aquest sentit entre els actes més reivindicatius destaca el lliurament de l'espasa d'honor a Jordi Cuixart –la recollirà la seva parella, Txell Bonet. Aquest reconeixement es fa anualment a la trajectòria en defensa de la cultura, les tradicions. Consulta el programa d'actes clicant en aquest enllaç.

 

Josep Andreu, alcalde de Montblanc i Joan López, president de l'Associació Medieval, durant la presentació de la Setmana Medieval.
Josep Andreu, alcalde de Montblanc i Joan López, president de l'Associació Medieval, durant la presentació de la Setmana Medieval. | J.V.

Aquest 2018, que la Diada de Sant Jordi coincideix en dilluns, Montblanc espera una gran afluència de visitants, gràcies al fet que molts visitants allargaran un dia més el cap de setmana. En aquests moments, el ritme de venda d'entrades pels dos espectacles de pagament, la Llegenda de Sant Jordi i el Torneig Medieval Nocturn és accelerat, segons ha assegurat el president de l'Associació Medieval Joan López. D'altra banda, les entrades per assistir al Sopar Medieval ja s'han esgotat des de fa dies. «L’any passat, la celebració de l'aniversari dels 30 anys, amb l'estrena de l'impressionant drac de la Llegenda, ha augmentat encara més les ganes de participar en la festa dels montblanquins, així com el ressò fora de la vila», ha destacat el president.

 

Jordi Margalef (Rei); Àngela Òdena (Reina); Josep Andreu, alcalde; Joan López, president de l'Associació Medieval; Maria Martínez (Princesa); Marc Munné (Sant Jordi).
Jordi Margalef (Rei); Àngela Òdena (Reina); Josep Andreu, alcalde; Joan López, president de l'Associació Medieval; Maria Martínez (Princesa); Marc Munné (Sant Jordi). | J.V.

 

Empar Moliner, la pregonera

El pregó inaugural, que tindrà lloc el proper divendres 20 d’abril a la tarda i que anirà a càrrec de l'escriptora Empar Moliner es preveu punyent. Aquella mateixa nit ja tindrà lloc l'espectacle de la Dracum Nocte, al que seguirà el correfoc i el concert amb els grups Smoking Souls i Suu, que enguany organitza l'Associació Juvenil Barjaula. El concert de Les Nits Malignes serà l'endemà, amb la formació basca Juantxo Skalari&La Rude Band i els catalans Pirat's Sound Sistema. Una altra de les novetats d'aquesta edició és «Petons per Sant Jordi», una iniciativa d'Enric Lucena, que fotografiarà el 21 d'abril a persones vestides de medievals fent-se un petó.


L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha remarcat la «col·laboració i simbiosi» entre l'Ajuntament i l'Associació Medieval en la gestió de la festa. Finalment, Joan López, ha agraït el suport de l'administració i els patrocinadors empresarials que contribueixen a fer possible, any rere any, aquesta festa declarada d'interès turístic a Catalunya i a l'Estat espanyol. El Consell Comarcal estrena enguany un pla específic de recollida de brossa selectiva durant l'esdeveniment.

 

Sortegem entrades per veure la Llegenda de Sant Jordi

Des de delCamp.cat posem en marxa un sorteig d'entrades per veure gratis la representació de la Llegenda de Sant Jordi, l'acte més esperat de la Setmana Medieval de Montblanc. El dijous 12 d'abril al vespre podreu trobar un post a l'Instagram @TarragonaDigital amb el sorteig, amb el qual podreu guanyar una de les 5 entrades dobles que sortejarem per veure la Llegenda de Sant Jordi el dissabte 21 d'abril a les 23.00 hores. Com hi podreu participar?

— Busqueu el post del sorteig a l'Instagram @TarragonaDigital.

Feu-vos seguidors de l'Instagram @TarragonaDigital.

Deixeu un comentari al post del sorteig mencionant amb qui anireu a la representació si sou un dels guanyadors.

Com més comentaris deixeu fent mencions, més possibilitats de guanyar!

— Teniu temps per participar fins al dijous 19 d'abril. Molta sort!Comentaris

envia el comentari