Montblanc acollirà el concert dels Pueri Cantores de Salzburg i Poitiers

El concert es realitzarà el 12 de juliol a l'església de Santa Maria la Major
Església de Santa Maria de Montblanc.
Església de Santa Maria de Montblanc. | Ajuntament de Montblanc

 

El Congrés Internacional de Pueri Cantores es durà a terme a Barcelona, ciutat que ja va acollir aquesta reunió l'any 1998. Entre l'11 i el 15 de juliol, s'espera que hi participin uns 4000 nens de prop d'un centenar de països. Durant els cinc dies del congrés els cantors participaran en múltiples concert en diferents esglésies així com en actes duts a terme en punts emblemàtics de Barcelona.


Amb motiu del congrés, la parròquia de Montblanc acollirà el concert dels cors de nens cantors de Salzburger Domkapellknaben und -mädchen i de la Maitrise de la Cathédrale de Poitiers. El concert, que es preveu brillant, serà a les 19.00 hores del dijous 12 de juliol a l'església de Santa Maria la Major. L'entrada serà gratuïta.

 

La tradició dels Pueri Cantores

Durant els primers anys del segle XX, el paper dels cors infantils durant les litúrgies va tornar a prendre força i els nens van ocupar les veus més agudes com les dels sopranos i contralts. Des d'aquesta revitalització haurem d'esperar fins a mitjans de segle, exactament 1947, any en què es va celebrar el primer Congrés Internacional de Pueri Cantores, a París, amb un total de 90 corals. Actualment, segons les dades de la Federació Catalana de Pueri Cantores, hi participen 3765 cantors que formes més d'un centenar de cors.
Comentaris

envia el comentari