Milers de conquencs condemnen l'actuació policial de diumenge a Sarral

Prèviament, centenars de persones es reunien a Montblanc en un esmorzar popular i es tallava l'N-240 i la C-14
L'acte va comptar amb la presència d'alcaldes i regidors de tota la comarca.
L'acte va comptar amb la presència d'alcaldes i regidors de tota la comarca. | Joan López

 

Milers de persones d'arreu de la Conca de Barberà es concentraven a Sarral aquest dimarts 3 d'octubre al migdia per condemnar l'acció policial en aquest municipi on van causar diversos ferits quan intentaven emportar-se urnes del referèndum d'autodeterminació. Els concentrats, que rebutjaven també l'actuació policial a tot el país amb prop de 900 ferits, s'aplegaven a la plaça del Mercat, just davant del casal d'avis, l'edifici que era col·legi electoral aquest diumenge.


L'acte va comptar amb la presència de desenes d'alcaldes i regidors de la Conca i la intervenció de Xavi Torrell i Gemma Bonet de l'ANC de Sarral amb la denúncia expressa de la violència emprada a Sarral per part de la Guàrdia Civil. Al torn de parlaments també hi prenien part Antònia Sánchez, presidenta del comitè d'empresa de Mahle; Salomó Torres, membre d'Unió de Pagesos de la Conca de Barberà; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet i els alcaldes de Santa Coloma de Queralt, l'Espluga de Francolí i Montblanc. Josep Amill, alcalde de Sarral, tancava l'acte amb paraules d'agraïment per als sarralencs a qui traslladava l'afecte que polítics i societat civil li havien fet arribar durant aquests dies. Amill, emocionat, explicava també els fets de diumenge quan una quarantena d'agents de la Guàrdia Civil apareixien a Sarral per emportar-se les urnes del referèndum, sense èxit però causant una dotzena de ferits pels cops i les empentes.

 

Durant les intervencions dels alcaldes i del president del Consell Comarcal es va agrair el paper de la ciutadania de la Conca i també dels Bombers, del SEM i dels Mossos d'Esquadra.

Milers de persones a la plaça del Mercat de Sarral aquest diumenge.
Milers de persones a la plaça del Mercat de Sarral aquest diumenge. | Joan López

 

Tractors arribant a Sarral.
Tractors arribant a Sarral. | Joan López

 


Tractorada, aturada i carreteres tallades

 

Abans de la gran concentració de Sarral, centenars de persones s'aplegaven a Montblanc en un esmorzar popular on hi assistien desenes de tractors. Els assistents es desplaçaven a la rotonda on conflueixen les carreteres N-240 i C-14 per tallar-les durant més de mitja hora creant llargues retencions en totes direccions. Els concentrats es desplaçaven a pas de tractorada a Sarral on també arribava una columna de tractors procedent dels municipis de la Baixa Segarra. La majoria d'establiments i de centres de treball de la Conca es van sumar a l'aturada de país convocada per la plataforma Taula per la Democràcia.

 

Els Bombers també van ser presents a la concentració.
Els Bombers també van ser presents a la concentració. | Joan López

 

Centenars de persones tallen l'N-240 i la C-14.
Centenars de persones tallen l'N-240 i la C-14. | Joan López

 

Tractors i maquinària tallaven les carreteres a Montblanc.
Tractors i maquinària tallaven les carreteres a Montblanc. | Joan López

 

L'alcalde de Sarral, Josep Amill, durant l'acte.
L'alcalde de Sarral, Josep Amill, durant l'acte. | Joan López

 Comentaris

envia el comentari