La literatura i el vi es tornaran a combinar al festival internacional de novel·la criminal en català de l'Espluga

Es presenta el cartell de la 4a edició, que enguany incorpora novetats i una secció especial dedicada a Pedrolo
Presentació de 'El vi fa sang' a l'Espluga de Francolí a càrrec del regidor de Cultura, Jordi Torre, i el dissenyador del cartell, Àlex Foix.
Presentació de 'El vi fa sang' a l'Espluga de Francolí a càrrec del regidor de Cultura, Jordi Torre, i el dissenyador del cartell, Àlex Foix. | J.V.

 

L'Espluga de Francolí es tornarà a tenyir de vermell, blanc i negre en una nova edició del festival literari ‘El Vi fa Sang’, l'únic del país dedicat a la novel·la criminal feta en català –ja sigui escrita o traduïda– i amb la particularitat afegida que ho combina amb maridatges de vins. El certamen, que es presenta com un aparador dies abans de Sant Jordi, tindrà lloc del 6 al 8 d'abril i comptarà amb l'assistència de 35 autors distribuits en 22 presentacions. Consultael programa d'actes clicant en aquest enllaç.


Es reforça el comissionat amb l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta

 

Aquest any, l’organització ha sumat nous esforços per tal de consolidar l’aposta. Un dels passos importants és la incorporació de l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta al comissionat que, fins ara, encapçalava en solitari l’esplugui Salvador Balcells. Aquest matí, també s’ha presentat el cartell promocional d'aquesta 4a edició que ha anat a càrrec del dissenyador Àlex Foix.

 

El regidorde Cultura, Jordi Torre, i el dissenyador del cartell, Àlex Foix, durant la seva presentació.
El regidorde Cultura, Jordi Torre, i el dissenyador del cartell, Àlex Foix, durant la seva presentació. | J.V.

 

Centralització dels actes al Museu de la Vida Rural

En aquesta quarta edició, el festival incorpora novetats, com ara la centralització dels actes en un únic recinte –al Museu de la Vida Rural de l'Espluga–  per evitar pèrdua de públic per espais dispersos i concentrar el públic assistent en un sol lloc. Tot i això, el festival també inclou activitats gastronomiques i altres propostes que es desenvolupen en cellers i restaurants del municipi, així com pels carrers de la vila. Una de les presentacions que destaca entre totes és la del llibre col·lectiu de relats ’Assassins del Camp’, una obra a càrrec d'escriptors del territori.


Homenatge a Manuel de Pedrolo

El certamen també homenatjarà la figura de Manuel de Pedrolo coincidint amb el centenari del seu naixement. De fet, una de les apostes del programa serà una lectura dramatitzada d’una de les seves novel·les més negres, ‘Mossegar-se la cua’, que anirà a càrrec d’autors locals i col·laboradors del festival. La proposta, que se celebrarà durant la nit del dissabte 7 d’abril al Teatre Folch i Torres del Casalet, estarà amenitzada per fotografies de Xulio Ricardo Trigo que es projectaran en una gran pantalla.Comentaris

envia el comentari