L'Ajuntament de l'Espluga aprova el POUM per unanimitat

D'aquesta manera acaba més d'una dècada de tràmits
Vista de l'Espluga de Francolí.
Vista de l'Espluga de Francolí. | Joan López

 

El passat dijous 30 de novembre, el Ple de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí aprovava el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El document s'aprovava per unanimitat dels 11 regidors del consistori després de diversos anys de tràmits. De fet, es partia d'una revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del 2004 que ha hagut d'anar adaptant als nous temps i a la realitat posterior a la crisi econòmica.

 

Des de l'aprovació inicial de l'any 2007, s'han anat succeint diversos passos com la redacció dels diferents volums que conformen el POUM tenint en compte els períodes d'al·legacions i la seva estimació o desestimació i també les directrius i decisions per part de la Secretaria per a la Planificació Territorial que, després del 2010, reduïa a la meitat les previsions de creixement establertes inicialment.


Aprovació provisional sense consens

La legislatura actual començava amb l'aprovació provisional d'una altra part del POUM, només amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU + Espluga Viva). L'any 2016 es decideix ajornar l'aprovació definitiva del document i s'obre un nou període d'al·legacions. El final del camí arribava el passat dijous amb aquesta aprovació definitiva amb el vot favorable també de Som Espluga.
Comentaris

envia el comentari