Els veïns de l'Espluga podran triar entre tres projectes en un procés de pressupostos participatius

Es destinaran 10.000 euros per executar l'opció més votada
Casa de la Vila de l'Espluga de Francolí. | Aj. de l'Espluga

 

Per primer cop a l'Espluga de Francolí, les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi tindran l'oportunitat d'escollir entre tres projectes que es proposen per executar-se a través de votació popular. Amb un pressupost de 10.000 euros, s'han recopilat tres propostes consensuades per tots els grups municipals de l'Ajuntament. En pròximes convocatòries, hi haurà l'opció que sigui la ciutadania qui pugui proposar projectes.


Del dilluns dia 13 de febrer fins al divendres 17 de febrer es podrà votar entre les tres opcions disponibles en una urna ubicada a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. Els participants podran escollir entre la construcció d'una nova vorera i supressió de barreres arquitectòniques a la plaça Montserrat Canals, la millora de l'enllumenat exterior del cementiri o la instal·lació de nous punts WIFI.Per a poder prendre part del procés participatiu és requisit indispensable acreditar-se amb el DNI, o bé amb el NIE, el Passaport o el Permís de conduir i només es podrà marcar una de les tres opcions. Si es marca més d'una opció, el vot serà considerat nul, i si no se'n marca cap, el vot serà considerat blanc. Només es podrà emetre un vot per persona. L'espai de votació estarà ubicat a les Oficines de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, a la plaça de la Vila, 1 i es podrà votar del dilluns 13 al divendres 17 de febrer, ambdós inclosos. Els horaris de votació seran, els dilluns de les 8h a les 14:30h i de les 16h a les 20h i de dimarts a divendres de les 8h a les 14:30h.


Els projectes1. Nova vorera i supressió de barreres arquitectòniques a la plaça Montserrat CanalsAquest projecte preveu impulsar la supressió de barreres arquitectòniques al municipi, tot dotant la plaça Montserrat Canals d'una vorera amb diferents accessos que permeti continuar el tram des del pas de vianants de l'Avinguda Catalunya fins al davant del Bar del Casal. Aquesta actuació també permetria arranjar i enjardinar l'espai adjacent a aquesta nova vorera i endreçar les places d'aparcament d'aquest espai.2. Millora de l'enllumenat exterior del cementiriAquest projecte preveu dotar d'una millor il·luminació la zona exterior i d'aparcament del cementiri municipal i preveu la col·locació i instal·lació de quatre fanals de paret a la façana principal del cementiri i un altre fanal de paret a la façana de la petita edificació que hi ha a la part oposada. A més, també es contempla la col·locació de cinc fanals de peu distribuïts per tot el terreny que actualment ocupa l'aparcament. Tots els fanals funcionarien amb llum led de baix consum.3. Instal·lació de nous punts WIFIAquest projecte permetria a la ciutadania connectar-se a Internet a través de punts d'accés WiFi ubicats a l'interior de diversos equipaments municipals i en diversos espais públics de la vila. Es preveu dotar de xarxa sense fils la plaça de l'Església, el passeig Cañellas i la plaça Montserrat Canals. Aquests espais se sumarien així a les zones WiFi ja disponibles a l'interior de diferents equipaments municipals.Comentaris

envia el comentari