Les Coves de l’Espluga, el museu més visitat del municipi

Els tres museus municipals han aconseguit un total de 53.630 visitants durant l’any 2017
Un grup de nens a l'interior de les Coves de l'Espluga.
Un grup de nens a l'interior de les Coves de l'Espluga. | Turisme de l'Espluga

Els museus municipals de l’Espluga de Francolí (Coves de l’Espluga, Museu Fassina Balanyà i Ruta Templera i Hospitalera) han aconseguit un total de 53.630 visitants durant l’any 2017, segons informa l’Ajuntament.


Les Coves de l’Espluga continuen essent l’espai més concorregut de la vila amb un total de 47.530 visitants, un 3% menys que l’any 2016. El Museu de l’aiguardent Fassina Balanyà ha augmentat en un 8% i les visites s’han situat en 4.800 persones. Per la seva banda, la Ruta Templera i Hospitalera amb ulleres de realitat virtual, en el seu primer any d’implementació a  ple rendiment, ha aconseguit captar 1.310 visitants. El regidor de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Jordi Torre, sosté que aquestes xifres, tot i ser lleugerament inferiors al de l’any passat, es consideren positives per l’Espluga ja que s’ha pogut resistir a la davallada general de visitants de museus d’arreu del país, que s’ha situat en la majoria dels casos en un descens del 10%.

 

El Museu de l’aiguardent Fassina Balanyà ha augmentat en un 8% i les visites s’han situat en 4.800 persones.
El Museu de l’aiguardent Fassina Balanyà ha augmentat en un 8% i les visites s’han situat en 4.800 persones. | Turisme de l'Espluga

 

El gruix més important de visitants de les Coves de l’Espluga és el segment escolar que aquest 2017 s’ha situat en els 24.300 alumnes, seguit dels individuals o famílies que són 21.400 visitants i el col·lectiu de grups que es manté a la banda baixa amb 1.830 visitants.


En el cas del Museu de l’Aiguardent Fassina Balanyà, l’increment més fort de visitants el 2017 ha estat el de grups amb un total de 2.200 persones, seguit dels individuals i famílies amb 2.045 i l’escolar amb 560 alumnes. Pel que fa a la Ruta templera i Hospitalera la major part dels visitants són individuals i famílies 1.110 persones, seguit dels grups amb 125 i el públic escolar en 75 alumnes.

 

Pel que fa a les consultes rebudes a l’Oficina de Turisme Municipal es mantenen amb xifres molt similars als anys anteriors amb gairebé 5.500 consultes i reserves ateses el 2017. La majoria d’aquestes, un 75% del total, fan referència a temes relacionats amb les Coves, seguits de temes turístics generals de l’Espluga, el Museu de la Vida Rural, la Ruta Templera i Hospitalera i la Fassina Balanyà com a temes més consultats. El 42% de les consultes són ateses personalment a l’Oficina de Turisme i a la recepció de les Coves, un altre 41% són ateses per telèfon i un 17% per correu electrònic.Comentaris

envia el comentari