Alumnes de l'Institut Joan Amigó aprofundeixen en les propietats de les plantes a través d'un treball

Alumnes fent entrevistes al Garber. | Ins. Joan Amigó

Durant el curs 2015-16, l'alumnat de l'Aula Oberta de l'Institut Joan Amigó de L'Espluga de Francolí va realitzar un treball que es basava en el projecte curricular Interdisciplinari 'Saber de la vida d'ahir per aprendre de la vida d'avui', que plantejava la importància que té saber aprofitar l'entorn més proper per aprendre d'ell en totes les seves dimensions: científiques, lingüístiques i socials. Tot aquest aprenentatge tenia com a centre d'interès els oficis d'abans, alguns ja perduts o en vies d'extinció.


Aquest projecte es va desenvolupar al Museu de la vida Rural de l'Espluga on, setmanalment, els alumnes assistien a classes de llenguatge, ciències socials o naturals. Durant les diferents sessions de treball i recerca dels diferents oficis, els joves es van aproximar a la cuina i van descobrir el poder de les plantes. A partir d'aquí, els alumnes van començar a investigar les propietats d'algunes plantes: medicinals, culinàries o cosmètiques i, entre altres activitats, es van entrevistar a diverses àvies per conèixer la seva experiència en aquest camp.

 

Durant el curs actual, els joves han reprès el treball Interdisciplinari del curs passat i han seguit la mateixa metodologia de recerca, fent incidència en l'estudi de les plantes, els seus usos i propietats. Han reforçat la recerca a través de treballs procedimentals i de caràcter pràctic com dibuixar les plantes, fer sabó o confeccionar saquets de plantes aromàtiques amb els avis de la Residència Jaume I. En el marc d'aquest projecte, els joves han conegut diversos indrets del seu entorn natural.
Comentaris

envia el comentari