La 2a edició de la Vila del Llibre a Montblanc reivindicarà la capitalitat medieval de Catalunya «en clau literària»

El certamen retrà un homenatge de llum i música a les 'Narraciones Históricas' de Francesc de Castellví, fill de Montblanc, amb un 'mapping' que transformarà les parets de l'església de Sant Francesc
El responsable de la Vila del Llibre, Enric Bono, l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu i el regidor de Cultura, Jordi Albalat i durant la presentació de la segona edició a Montblanc.
El responsable de la Vila del Llibre, Enric Bono, l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu i el regidor de Cultura, Jordi Albalat i durant la presentació de la segona edició a Montblanc. | J.V.

 

El festival 'Montblanc, Vila del Llibre 2018' arribarà el proper 24 i 25 de març amb una agenda plena de propostes de «literatura viva» que tenen com a objectiu apropar el món dels llibres a públic de totes les edats, alhora que els permetrà descobrir la capital medieval de Catalunya en «clau literària». Els noms destacats que participaran a la segona trobada anual de la Vila del Llibre a Montblanc són Martí Gironell, Xulio Ricardo Trigo, Raül Garrigasait, Joan Buades, Àngels Moreno, a més d' altres autors consagrats com Màrius Serra, Albert Sánchez Piñol, Najat El Hachmi, Carme Martí i Jordi Llavina, i més de 30 editorials independents.


Aquest 12 de març, al migdia, a la Casa Desclergue de Montblanc, s'ha fet la presentació oficial a càrrec del responsable de la Vila de Llibre, Enric Bono, del regidor de Cultura, Jordi Albalat i de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu. «Des de Montblanc estem fent una aposta clara per oferir una oferta cultural de qualitat que fa encara més atractiva la nostra consolidada oferta turística», ha explicat Andreu. «Ens visitaran més de 30 editorials, 50 autors –molts d'ells talent kilòmetre zero–, l'Any de la Sardana tindrà la seva proposta literària, oferirem dos espectacles literaris originals –un d'ells com a homenatge al cronista montblanquí Francesc de Castellví– i omplirem el casc antic de la Vila amb activitats literàries per a tota la família», ha afegit el regidor Jordi Albalat.

 

Aquest 12 de març, al migdia, a la Casa Desclergue de Montblanc, s’ha fet la presentació oficial.
Aquest 12 de març, al migdia, a la Casa Desclergue de Montblanc, s’ha fet la presentació oficial. | J.V.

 

Un mapping a l'església de Sant Francesc


Entre les propostes més destacades de la trobada anual de la Vila de Llibres es pot trobar 'Victus a Montblanc', el dissabte 24 a partir de dos quarts de nou del vespre a l'Església de Sant Francesc. Serà un homenatge de llum i música a les 'Narraciones Históricas' de Francesc de Castellví, fill de Montblanc, amb la participació d'Albert Sánchez Piñol en un espectacle 'mapping' que transformarà les parets de l'església en els escenaris de la guerra del 1714. Piñol va inspirar la seva obra Victus en aquestes narracions, oferint un nou protagonisme al cronista.


A més, en aquesta segona edició tornen a obrir 'Els Encants del Llibre de Montblanc' en una nova ubicació: al carrer Major, 21. L'espai vol establir-se com a punt de recollida, classificació i venda de llibre vell a preus populars de manera estable amb un fons literari de més de 6.000 llibres. Podeu consultar tota l'agenda d'activitats clicant en aquest enllaç.El festival, en ple centre de la Vila


El festival anual de la Vila Ducal es desenvoluparà dintre d'un circuit definit per la plaça Sant Miquel i la plaça Nova de Sant Miquel, el Carrer Major, la plaça Major i la Font Major. Com a espais efímers recuperats per a la festa del llibre montblanquina aquest 2018 hi ha la Casa Desclergue, que obrirà les seves portes per oferir les taules rodones principals i el local d'una antiga sucursal bancària a la plaça Major, on hi haurà activitats al voltant del món de la il·lustració i dels oficis del llibre.Comentaris

envia el comentari