Pijoan deixa l'alcaldia de Pira després de 38 anys a l'Ajuntament

L'alcalde, un dels més veterans del país, ha estat regidor i alcalde des de les primeres eleccions democràtiques postfranquistes
Pijoan durant la seva renúncia, acompanyat del secretari de la corporació. | Joan López

 

Josep Pijoan, alcalde de Pira durant els darrers 25 anys, ha presentat la seva renúncia aquest dimarts 7 de febrer al vespre al Ple municipal. El batlle, que ja havia anunciat que acabava la seva carrera política i que ha estat president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà el darrer any i mig, deixava el càrrec oficialment davant d'algunes desenes de veïns, família, companys de partit, vicepresidents del Consell i representants de l'associació de micropobles de Catalunya.


Pijoan, emocionat, ha agraït les mostres d'afecte rebudes durant les darreres setmanes i n'ha destacat la jornada que va compartir amb els alumnes de l'escola Antoni Tous de Pira que el van obsequiar amb dibuixos. Els veïns, companys de consistori i les entitats del municipi també van acomiadar-lo fa uns dies en un acte amb actuacions dels grups de cultura popular i on se li van lliurar diversos presents. «L'agraïment al poble de Pira és immens» afirmava l'alcalde que assenyalava que la vida associativa és un dels valors del municipi.«No m'he considerat mai un polític sinó un gestor municipal», afirmava Pijoan que recordava amb orgull, ser fundador de la FIC i que la seva trajectòria política «comença i acaba com a independent». Amb una dotzena d'anys com a regidor i 25 a l'alcaldia, l'alcalde també es referia en la seva intervenció a l'època del Pla de Residus «que va dividir la comarca i també Pira». Pijoan recordava que es va presentar com a cap de llista per la UNIC-FIC l'any 1991 i va ser escollit alcalde per primera vegada després d'haver estat regidor des de l'any 1979. El batlle afirmava que en arribar a l'alcaldia va haver de reconciliar un municipi dividit pel Pla de Residus que finalment la Generalitat retirava. A més però, arribava al capdavant de l'Ajuntament amb l'objectiu de fer créixer en habitants el municipi sense augmentar els impostos. Tot això, respectant una de les màximes de la seva formació municipalista: «no anteposar mai els interessos personals als municipals». Vint-i-cinc anys després de ser investit per primer cop, Pira supera els 500 habitants i compta amb nous serveis i «la població més jove de la Conca de Barberà», segons l'alcalde. Pijoan que confessava sentir-se especialment orgullós de la promoció d'habitatges que va començar el 1994 que es venien a preu de cost amb l'únic objectiu d'augmentar la població i els serveis, també tenia paraules d'agraïment pels treballadors municipals, tots els regidors que han passat per l'Ajuntament, companys de partit i per la seva família.Pròximament està previst que un nou regidor entri a formar part del consistori i que Josep Rodríguez, que fins ara ha ocupat la tinença d'alcaldia, sigui investit alcalde de Pira.

Josep Rodríguez serà el nou alcalde de Pira. | Joan López

 

L'acte a la sala de Plens de l'Ajuntament de Pira. | Joan López

 
Comentaris

envia el comentari