La majoria d'alcaldes de la Conca signen el decret de suport al referèndum de l'1 d'octubre

És la resposta dels batlles a la carta signada per Puigdemont i Junqueras on s'informa que comptaran amb els locals municipals
Pep Andreu signant el decret aquest matí. | Joan López

 

La majoria dels alcaldes de la Conca de Barberà (almenys 15 dels 22, fins aquest dijous 7 de setembre a la tarda) han signat el decret d'alcaldia de suport al referèndum del pròxim dia 1 d'octubre en resposta a la carta rebuda, durant la matinada, on el Govern informa els ajuntaments que comptarà amb els locals municipals. Els batlles que, de moment, estan signant decrets d'alcaldia arreu del país són del PDECat, ERC i la CUP i també de la FIC a la Conca de Barberà i n'estan informant a través de les xarxes socials. En els decrets d'alcaldia s'acorda donar suport al referèndum convocat per l'1 d'octubre i es comprometen a complir les previsions de la Llei del referèndum aprovada aquest 6 de setembre. També es preveu donar compte del decret en la pròxima sessió plenària així com informar-ne al Govern i a les entitats municipalistes.

  

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, han enviat cartes als ajuntaments informant que es «comptarà» amb els locals que habitualment es fan servir com a centres de votació per tal de celebrar el referèndum de l'1-O. Així mateix, la carta dona 48 hores perquè els batlles confirmin a través d'un correu electrònic la seva disposició o comuniquin «les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals indicats».

 

 
Comentaris

envia el comentari