Nous convenis de cooperació per potenciar l'emprenedoria a través de Start-up Rural a Catalunya

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, va presidir la signatura dels convenis de col·laboració amb SECOT, Fundació del Món Rural i Consell General de Cambres de Catalunya a Concactiva
L'acte de signatura a la seu de Concactiva.
L'acte de signatura a la seu de Concactiva. | Joan López

 

Start-up Rural a Catalunya, que assessora i acompanya els emprenedors del programa Leader, feia, aquest divendres 6 d'octubre a la tarda, un destacat salt endavant, mitjançant la signatura de diferents convenis de col·laboració per estrènyer els vincles amb institucions d'àmbit nacional que contribuiran a aconseguir un major impacte de les diferents accions. El projecte fomenta l'emprenedoria que genera valor afegit al territori, persegueix l'augment del nivell d'èxit dels emprenedors, posa en valor i coordina els serveis que ofereixen els grups d'acció local, i contribueix a visualitzar les oportunitats de negoci al món rural, mitjançant diferents accions de suport als emprenedors.

  

 

 

 

Start-up Rural està coordinat pel Consorci Leader de Desenvolupament del Camp i compta amb la participació de 10 grups d'acció local Leader de la resta del país. El finançament  prové del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i dels fons europeus FEADER. La signatura dels convenis es feia aquest divendres al viver d'empreses comarcal Concactiva a Montblanc, en un acte presidit per la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, al que han assistit una trentena de persones. La consellera afirmava que: «Pel desenvolupament rural són fonamentals les persones i acompanyar-les tot posant-hi els mitjans, així com assegurant que la gent pugui construir un projecte professional i de vida al món rural. Sumem projectes, fem xarxa, fem país».


De la seva banda, el president del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Joan Maria Sanahuja, destacava que «la interacció és bàsica per bastir un entorn acollidor per tal de crear un teixit socioeconòmic arreu de Catalunya». El consorci ja ha tirat endavant mig centenar de projectes, aconseguint 5 milions d'euros en inversions, la majoria autòctones.

 


El conveni signat amb la Fundació del Món Rural permetrà millorar el coneixement sobre els potencials que existeixen a la ruralitat, i alhora serà l'altaveu que millori les expectatives de diferents projectes d'emprenedoria.


 

La interrelació amb el Consell General de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya enllaçarà l'Start-up Rural amb una institució amb dilatada experiència en la xarxa productiva del país i el conveni el vincula amb l'eina ResiduRecurs del propi consell, que posa en contacte empreses a qui tenen un residu amb altres que els poden aprofitar, impulsant així l'economia verda i circular. Pel que fa al vincle amb la patronal SECOT, contribuirà a l'assessorament i acompanyament individual dels emprenedors a través de l'experiència d'altres empresaris.


La signatura dels convenis ha anat a càrrec de Xavier Colom, membre del Consell General de Cambres; Marc Riera, director executiu de la Fundació del Món Rural; Joan Maria Sanahuja, president del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, i Joan Veciana, president de la SECOT. L'acte també ha comptat amb l'assistència d'Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural; Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Josep Andreu, alcalde de Montblanc, entre altres representants institucionals.

Els signants amb la consellera Serret.
Els signants amb la consellera Serret. | Joan López

 Comentaris

envia el comentari