Augmenta el nombre de visitants a l’Espluga de Francolí durant el 2016

Unes 1.000 persones ja han gaudit de la nova Ruta Templera amb realitat virtual
Experimentant amb les ulleres de realitat augmentada a la plaça de l'Església. | Joan López

 

Els museus municipals de l'Espluga de Francolí han aconseguit incrementar, aquest 2016, el nombre de visitants respecte a l'any 2015. En concret, les Coves de l'Espluga han obtingut 49.200 visites, cosa que suposa 2.900 persones més que l'any anterior, un 6.32% més i el Museu de l'Aiguardent Fassina Balanyà ha arribat a les 4.500 persones, 1.300 més que l'any 2015 amb un increment del 41.04%.


Durant el 2016 s'ha posat en marxa la Ruta Templera i Hospitalera, una visita a 18 punts del municipi, 5 dels quals són amb ulleres de realitat virtual i augmentada i 5 punts més compten amb audiovisuals amb la tecnologia més avançada. Des del mes d'abril que es va posar en funcionament la ruta, més de 1.000 persones han gaudit ja d'aquesta visita tan innovadora. A més, el vídeo de l'espot publicitari per difondre i donar a conèixer aquest recurs turístic tan singular va obtenir el premi Jordi Cartanyà, atorgat per la Diputació de Tarragona.

 

Els col·lectius que més han incrementat les visites a les Coves corresponen al segment de grups i de visites a la ruta d'espeleologia. També han incrementat les visites de famílies i sobretot de les activitats escolars relacionades amb els tallers de prehistòria a la Cova del Castell.


En el cas del Museu de l'Aiguardent Fassina Balanyà els increments s'han centrat en el segment de famílies i de visites en grup. En aquest museu cal destacar l'augment que s'ha produït en la despesa per visitant a botiga, on s'ofereixen licors artesanals elaborats a l'Espluga de Francolí, que s'ha vist incrementat respecte a l'any anterior en un 51,00%.

 

Les expectatives pel 2017 són optimistes, ja que serà l'any que la Ruta Templera i Hospitalera podrà funcionar a ple rendiment i gaudirà d'una promoció específica per donar-la a conèixer al públic català. La gran novetat d'incorporar a la visita unes ulleres de realitat virtual i augmentada ha de fer atraure els visitants que en aquests moments visiten l'Espluga de Francolí perquè és un element molt innovador i que s'utilitza a pocs llocs del país.Comentaris

envia el comentari