Terrània 2017 dedica el cartell i l'exposició central a Teresa Gironès en el primer aniversari de la seva mort

Serà la primera exposició retrospectiva dedicada a aquesta ceramista de prestigi internacional
L'obra de Teresa Gironès. | Turisme de Montblanc

 

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc dedicarà l'exposició central i el cartell de la quinzena edició a Teresa Gironès. La ceramista barcelonina va morir l'estiu passat i serà la primera exposició retrospectiva on es repassi la seva obra. Teresa Gironès ja va ser protagonista de Terrània l'any 2007 quan se li va dedicar l'exposició central al pati del Palau Alenyà i també el cartell de la que va ser la cinquena edició del festival. Era professora de l'Escola d'Art i Disseny Llotja de Barcelona, fundadora de l'Associació de Ceramistes de Catalunya i havia estat reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà en la categoria de ceràmica. La seva obra està molt repartida a nivell internacional i havia realitzat més de 200 exposicions arreu del món. El seu prestigi la va fer mereixedora de ser membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra. 

 

Les seves peces tenen un marcat segell personal i compromès i en destaquen les figures amb rostres molt expressius, especialment els infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui la observen, ja que aprofundeix en els sentiments.

 

Teresa Gironès va morir el setembre de 2016 mentre preparava una exposició col·lectiva a Reus. Va suposar un gran impacte entre els ceramistes catalans. Per aquest motiu, el seu espòs Miquel i la seva filla Montserrat van veure amb bons ulls l'organització de l'exposició retrospectiva i la inauguració el dia 1 de setembre serà un record merescut i emocionat, ja que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l'artista.

Organitzadors de Terrània amb obra de Teresa Gironès. | Turisme de Montblanc

 


L'exposició es podrà veure a l'antic hospital de Santa Magdalena, que ja va acollir amb èxit la mostra de la passada edició del festival dedicada a Madola. Es podrà visitar els caps de setmana del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre i durant la celebració del festival els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre.

 

Les obres que restaran exposades estan essent seleccionades per diversos ceramistes que col·laboren en l'organització i que ja van visitar el taller de l'artista el passat mes de gener per començar a fer el plantejament previ. Totes les novetats sobre l'exposició i el festival es poden consultar a www.terrania.cat

 

La imatge triada per al cartell és una peça de Gironès que fa referència al drama dels refugiats que moren dia rere dia intentant creuar la Mediterrània fugint d'una realitat de misèria, guerra i desolació. Com és habitual la imatge del cartell també apareixerà en el flyer de promoció i serà la portada del programa. Juntament amb els ceramistes de la Conca de Barberà s'ha, enguany turisme ha dissenyat una programació especial en ocasió de la quinzena edició d'un festival que ja és un referent a Europa i que comptarà amb la Gran Bretanya com a país convidat.

Cartell de Terrània 2017. | Turisme de Montblanc

 Comentaris

envia el comentari