Senyor dels Llamps guanya el primer Reconeixement Jordi Francolí del Riubombori 2017

L’èxit del nou format i l’aposta per la qualitat defineixen les línies de futur del festival
Senyor dels Llamps amb el reconeixement, | Cultural Jordi Francolí

 

L’humor i el ritme combinat de rumba, reggae, ska i pop-rock del Senyor dels Llamps va captivar el públic i el jurat del Riubombori 2017, en la setena edició d’aquest festival d’estiu celebrat l’1 de juliol al jardí dels Francolins de l’Espluga. La formació d’Avinyó va endur-se el primer Reconeixement Jordi Francolí en una votació molt ajustada amb la resta de grups finalistes (Roger Margarit, Carlitos Miñarro, Maria Jacobs i Guardafuegos), fet que evidencia el salt qualitatiu d’aquesta edició.


Enric Mercadé, president de La Cultural, i Carme Francesc, germana del desaparegut cantautor Jordi Francolí, van lliurar el guardó als guanyadors. El Reconeixement suposa, a més, una nova actuació en el marc de la propera Festa de la Verema que tindrà lloc el cap de setmana del 26 i 27 d’agost.

 

El Riubombori 2017 va atreure un any més un públic heterogeni i familiar que va donar caliu a la diversitat d’actuacions al llarg de vuit hores, en una jornada marcada pel fred. Bona acollida també per part dels assistents de l’espai gastronòmic on podien degustar-se productes eco i de proximitat, vins DO Conca de Barberà i cervesa artesana.


Des de La Cultural es fa un balanç molt positiu del Riubombori, en una convocatòria que ha fet un pas més pel que fa a qualitat musical i al format, i que permet definir les línies de futur d’aquest esdeveniment musical. Amb la vista posada a la propera edició, l’entitat treballarà per consolidar les novetats i donar continuïtat a fórmules que tenen molt bona acollida entre el públic. La presència de públic infantil, edició rere edició, obre la possibilitat d’acostar encara més la cultura musical de qualitat als més petits.

 

Cal destacar també l’interés creixent de les formacions per participar en el certamen, la qual cosa ha suposat un rècord d’inscripcions en la present edició, amb una trentena de grups. Així mateix, la presència de dos caps de cartell, Joan Masdéu i Eduard Gener, reforça l’aposta de La Cultural per presentar propostes músicals de grups consolidats i emergents del panorama musical del país.

 

Una cinquantena de voluntaris

 

L’organització del Riubombori comporta un intens esforç per part de l’entitat impulsora que en aquesta edició ha comptat amb una cinquantena de voluntaris que han fet possible un festival que ja té un lloc en la programació musical d’estiu a Tarragona. La Cultural Jordi Francolí vol agrair el suport d’institucions i establiments col·laboradors així com la participació del públic a través de la taquilla inversa. El Riubombori és l’essència de La Cultural, una entitat que treballa per la difusió i democratització de la cultura, alhora que manté viu el llegat de l’estimat cantautor Jordi Francolí.

El festival ha renovat el format. | Cultural Jordi Francolí

 Comentaris

envia el comentari