Les rèpliques dels Gegants de Montblanc celebren els 25 anys

Els quatre gegants, idèntics, de la vila ducal van ballar per sorpresa dissabte passat a la Plaça Major de Montblanc Les rèpliques dels Gegants de Montblanc fan 25 anys
Els Gegants Centenaris de Montblanc ballant amb les seves rèpliques a la Plaça Major de Montblanc | Cedida

 

L'any 1992 es van construir unes còpies exactes dels Gegants Centenaris de Montblanc per poder sortir de la vila i donar-se a conèixer, ja que els centenaris no ho podien fer per por de patir algun entrebanc o accident, tot i que puntualment i en ocasions extraordinàries ho havien fet. Amb aquestes rèpliques es va poder donar a conèixer per tot Catalunya, i fins i tot Espanya i França, els gegants de la vila ducal.

 

Per celebrar l'efemèride el dissabte 9 de setembre els quatre gegants van ballar, per sorpresa, conjuntament a la Plaça Major de Montblanc on van estrenar una coreografia creada especialment per a l'ocasió. Abans que els quatre gegants s'ajuntessin per ballar van començar a sonar 25 petards, un per cada any de vida de les rèpliques. Tots els detalls d'aquests nous gegants es podran trobar en un llibre commemoratiu que es presentarà properament. Aquest, però, no va ser l'únic aniversari que la colla va celebrar. Fa també 25 anys sonava per primera vegada el «ball de nanos», de Josep Maria Amorós amb coreografia de Pepita Andreu, que s'ha convertit en un símbol de la festa major de la capital de la Conca de Barberà. Jaume Sans Sosa, exgeganter, va tornar a ballar protagonitzant un dels moments més emotius de la jornada. Per acabar la ronda de reconeixements es va fer un homenatge al compositor i coreògrafa del ball dels nanos de Montblanc i també a l'exgeganter. Finalment els balladors dels nanos sortint van llençar la faixa vermella, des del balcó de l'Ajuntament, al seu relleu.

 

Foto de família dels membres dels Gegants de Montblanc | Cedida

 

Joves portadores dels Nanos de Montblanc amb la seva nova faixa | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari