L'església de Sant Miquel de Montblanc estrena il·luminació interna

El projecte s'ha dut a terme gràcies a la Fundació Endesa, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Montblanc i la Parròquia de Santa Maria
Vista de Sant Miquel amb la nova il·luminació.
Vista de Sant Miquel amb la nova il·luminació. | Joan López

 

Aquest diumenge 12 de novembre es presentava la nova il·luminació de l'església de Sant Miquel de Montblanc. Es tracta d'un projecte que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Endesa, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Montblanc i la Parròquia de Santa Maria i que ha requerit una inversió de 35.000 euros per canviar tota la instal·lació elèctrica i els projectors i punts de llum. El nou sistema, més eficient i modern, compta amb un total de 87 nous focus de tipus LED, una tecnologia eficient i de baix consum elèctric. A part de garantir una adequada il·luminació per als diferents usos que es poden donar a l'església (es pot regular la intensitat dels focus i crear efectes lumínics en alguns d'ells), permeten destacar la seva bellesa arquitectònica i artística, especialment la de l'enteixinat medieval del sostre, un dels elements més singulars d'aquest temple.

 

El temple dedicat a l'advocació de Sant Miquel Arcàngel es va construir a inicis del segle XIV per substituir un antic edifici romànic sota la mateixa advocació, ja documentat l'any 1211, del qual no ens n'ha arribat cap vestigi. L'Església de Sant Miquel destaca per ser un dels pocs exemplars que queden en peu d'edifici gòtic religiós amb coberta de fusta policromada amb dues teulades, mantingudes per arcs diafragmàtics de pedra. El sostre interior és realment magnífic, amb decoració de les bigues, plaquetes i taules, amb una gran varietat de motius de tipus heràldics, decoratius, figuratius o alguns d'influència mudèjar. En els darrers deu anys, s'ha realitzat el procés integral de restauració de l'edifici que culmina amb la nova il·luminació.


La inauguració de la nova il·luminació es va fer aquest diumenge i va comptar amb la presència de representants de la Fundació Endesa, així com l'alcalde de la Vila, Josep Andreu; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; i el plebà de Montblanc, Simó Gras. L'acte també va comptar amb la intervenció de l'historiador Jaume Felip, que va oferir una ressenya històrica de l'edifici, i de Joan Pau Jàvega, director del Museu Comarcal que es va referir a les peces que es trobaven al fons del museu i que s'han ubicat a l'església i il·luminat amb el nou projecte.

Respresentants d'Endesa amb l'alcalde, el diputat, el president del Consell i el plebà.
Respresentants d'Endesa amb l'alcalde, el diputat, el president del Consell i el plebà. | Joan López

 
Comentaris

envia el comentari