La Biblioteca Comarcal acull una exposició sobre l'entrada de les tropes franquistes a Montblanc

Recreació de l'entrada de les tropes franquistes a Elgoibar | Nerea Rodríguez
 

Amb el nom «Ja són aquí!», la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc acull des d'aquest divendres una mostra fotogràfica d'imatges inèdites de l'entrada de les tropes franquistes a Montblanc el gener de l'any 1939. L'exposició es podrà visitar fins al 29 de gener en l'horari d'obertura de l'equipament.


Coincidint amb les dates de l'entrada de les tropes nacionals a la vila ducal, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Montblanc ha organitzat aquesta exposició de fotografies que fins ara no havien estat donades a conèixer i que havien estat localitzades per l'historiador montblanquí Gabriel Serra. «Ja són aquí!» presenta una petita part d'un extens llegat existent als fons d'imatges de l'agència EFE a Madrid.

 

Es tracta d'un recull d'una desena d'imatges captades per fotògrafs que anaven amb les tropes nacionals l'endemà de l'entrada de les tropes nacionals a Montblanc. En l'exposició s'hi pot veure, a banda dels lògics estralls de la guerra, també el rostre més humà: el retorn de refugiats, la presència de cadàvers i de ferits pels carrers i la confraternització de joves amb les tropes conqueridores.


L'acte d'inauguració tindrà lloc el divendres 13 de gener a les 7 de la tarda. Curiosament, la majoria de les fotografies van ser preses precisament un dia 13 de gener, però de 1939.

 

Com a complement a l'organització d'aquesta exposició, la Biblioteca Comarcal ha preparat un recull de llibres i publicacions relacionades amb la Guerra Civil que es podrà consultar a l'entrada. A més, el mes de febrer, es portarà a la vila la companyia Terra Teatre que presentarà l'espectacle «Els darrers dies de la Catalunya republicana, basat en un text de Rovira i Virgili».Comentaris

envia el comentari