Els Gegants Neolítics de l'Espluga, centre d'atenció dels turistes a Barcelona

Van participar en la Festa Catalana que organitza l'Ajuntament de Barcelona i Adifolk
Els gegants durant la seva actuació a Barcelona.
Els gegants durant la seva actuació a Barcelona. | Gegants de l'Espluga.

La família de Gegants Neolítics de l'Espluga de Francolí va ser el centre de totes les mirades aquest dissabte 11 de novembre a Barcelona. Per primer cop, el Gorg, l'Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor, acompanyats pels Grallers de l'Espluga, participaven a la Festa Catalana que organitzen de maig a novembre l'Ajuntament de Barcelona i l'Adifolk. És un certamen on, de maig a novembre, cada dissabte al matí, colles geganteres, sardanistes i dansaires, castelleres, bastoneres o de diables, mostren la cultura popular pròpia de la festa catalana als milers de turistes que visiten el Barri Gòtic de Barcelona.


En aquesta ocasió, els Gegants Neolítics de l'Espluga hi participaven juntament amb la Colla Sardanista Blanca Espurna de Sitges, el Drac Gaudiamus amb els diables de la Vila de Gràcia, i el Ball de Bastons de l'Arboç. L'exhibició va durar dues hores, d'11 del matí a una del migdia, per tal de captar l'atenció dels visitants que passejaven per la plaça Nova, a tocar de la Catedral de Barcelona, i de camí a la plaça de Sant Jaume. Els Gegants i els Grallers espluguins van ballar-hi la Dansa dels Gegants Neolítics i altres balls populars de plaça, que van encisar els turistes procedents d'arreu del món. Els qui van voler endur-se un record els gegants espluguins van poder comprar els contes il·lustrats per Helena Rivero i escrits per Antoni Carreras.

 

Després de l'exhibició, la Colla Gegantera i els Grallers de l'Espluga van acabar el matí amb una visita a la plaça Sant Jaume, on van fer una actuació d'honor davant el Palau de la Generalitat.

 

El proper 3 de desembre la Colla Gegantera participarà amb els gegants Ponç Hug i Beatriu a la trobada de gegants de la casa Ingenio que es farà a Sant Andreu del Palomar, a la ciutat de Barcelona.

Foto de família de la colla a Barcelona.
Foto de família de la colla a Barcelona. | Gegants de l'Espluga.Comentaris

envia el comentari