En marxa el Faistiu, la Setmana de la Joventut de l'Espluga

Hi haurà esenes d'actes per a infants i joves durant tota la setmana
Desenes d'infants i joves llisquen pel tobogan en l'edició 2016. | Joan López

 

El Faistiu, la Setmana de la Joventut de l'Espluga ja està en marxa. La programació, que compta amb les Nits al Francolí com la novetat principal, començava aquest passat cap de setmana amb el tradicional concurs de paelles i obria la setmana aquest dilluns amb el tobogan aquàtic al carrer de Joan Amades. Les Nits al Francolí però, oferiran una programació de concerts, tasts o debats de la que en destaca el concert de Filferro o de la Big Band Reus. Durant tota la setmana hi haurà desenes d'actes lúdics i culturals per a infants i joves. Entre altres propostes, dins del Faistiu es durà a terme una nit jove amb el concert de CatRock i també la trobada de gegants per commemorar el 10è aniversari dels Gegants Neolítics de l'Espluga de Francolí. El Faistiu està organitzat per l'Associació Juvenil Auvënguen, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i el Punt d'Informació Juvenil.


PROGRAMA DEL FAISTIU 2017DISSABTE, 15 DE JULIOL 

11:30 h, a la Sala Llucià Navarro, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ESCRACKS, de l'espluguí Jordi Amigó. Seguidament, PARTIDES RÀPIDES D'ESCACS. Organitza: Club d'Escacs Espluga de Francolí. Col•labora: Editorial La Musca.

A partir de les 17.00 h, al Motoparc Francolí, FESTA DEL MOTOR. De 17.00 h a 19.00 h la Resistència de ciclomotors i de 20.00 h a 22.00 h la Resistència enduro. Preu: 20€/socis, 35€/no socis. Inscripcions a: www.motoclubfrancoli.cat. Organitza: Motoclub Francolí.


DIUMENGE, 16 DE JULIOL 

12.00 h, al bar de la piscina l’Esquitx, inici del CONCURS DE PAELLES. A les 14.00 h, valoració del jurat. A les 14.30 h, dinar. Preu: 6€ (Inclou: amanida,  beguda, pa, postres i cafè). Consulta les bases i fes les inscripcions al bar de la piscina fins el dijous 13 de juliol.


DILLUNS, 17 DE JULIOL

A partir de les 18.00 h, al carrer Joan Amades, SPLASH SLIDE, el tobogan infinit. Llisca, mulla’t, refresca’t i diverteix-te en un tobogan aquàtic de 75 metres de baixada. Per a infants de 18.00 h a 19.30 h i per a joves de 19.30 h a 21.00 h. 

De 19.30 h a 21.00 h, al carrer Joan Amades, TALLER DE PENTINATS per a infants.
Berenar gratuït cedit per la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga.

22.00 h, al Jardí dels Francolins, NITS AL FRANCOLÍ: CONCERT ACÚSTIC AMB FILFERRO. Hi haurà futbolins, servei de barra i tapes.


DIMARTS, 18 DE JULIOL

16.30 h, a la piscina municipal, PISCINEJA, activitats aquàtiques per a infants i joves amb flotadors estrambòtics, gimcanes, jocs submergibles i moltes coses més. Organitza: Oficina Jove de la Conca de Barberà.
19.30 h, a la piscina municipal, SESSIÓ OBERTA DE IOGA a càrrec d’Adrià Cabestany.

19.30h, al Jardí dels Francolins, TAST DE GELATS. Preu: 3 €. Inscripcions al Punt d’Informació del Faistiu.

21.30 h, a la plaça Montserrat Canals, CAMINADA NOCTURNA. A l’arribar es repartirà coca per a totes les persones participants. Preu: 1€. Inscripcions 1h abans de la sortida al al Punt d’Informació del Faistiu. Obligatori portar lot i aigua. Col•labora: Club Atlètic Espluguí
De 22.00 h a 00.30 h, a la piscina municipal, BANY NOCTURN. Preu: 1€

22.30 h, al Jardí dels Francolins, NITS AL FRANCOLÍ: CINE-FÒRUM AMB LAS TORTUGAS TAMBIÉN VUELAN, una pel•lícula dramàtica dirigida per Bahman Ghobadi que explica la història d’uns infants que viuen a un camp de refugiats al Kurdistan iraquí. Aquesta pel•lícula ha estat nominada als Oscar i ha estat premiada al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastián, de Sao Paulo, de Rotterdam, de Berlín, de Ciutat de Mèxic, entre d’altres festivals. Hi haurà servei de barra i tapes.


DIMECRES, 19 DE JULIOL

09.30 h, a la plaça Montserrat Canals, CONEIX LA CONCA: L’ALT GAIÀ. Vine a conèixer un bocinet de la Conca amb el nostre autobús; visitaràs Sant Magí de la Brufaganya, pujaràs a la Torre de Santa Perpètua, passejaràs pels carrerons de Santa Coloma de Queralt, coneixeràs les instal•lacions de la Segarreta i faràs un tast de la seva cervesa artesanal. Cal porta esmorzar i una ampolla buida per omplir-la d’aigua miraculosa. Requisits: Tenir 16 anys complerts (Els joves menors d’edat hauran de portar una autorització paterna/materna que hauran de sol•licitar als punts d’inscripció). Inscripcions a l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i al Punt d’Informació del Faistiu. Activitat gratuïta; places limitades. Organitza: Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

18.00 h, a la plaça Montserrat Canals, PARC MÒBIL DE BICICLETES I TALLER DE REPARACIÓ DE BICICLETES. Col•labora: Oficina Jove de la Conca de Barberà i Servei Català de Trànsit.

De 18.00 h a 21.00 h, al Jardí dels Francolins, SI EM PERMETEU L’EXPRESSIÓ, un espai de formació, debat i reflexió sobre el feminisme i les persones refugiades. Col•labora: AEiG l’Estornell. 

De 19.00 h a 21.00 h, a la plaça Montserrat Canals, LABERINT LÀSER, una sala rectangular amb una xarxa de rajos làser que els jugadors hauran d’esquivar.

22.30 h, a la terrassa de l’Esquitx, a la piscina municipal, espectacle de màgia PROXIMITY PERFORMER amb DARIO MALINI. Organitza: l’Esquitx.

22.30 h, al Jardí dels Francolins, TALLER DE XOCOLATA a càrrec de Gustus. Dues receptes completes i dues receptes de decoració amb xocolata elaborades in situ. Preu: 18€. Inscripcions al Punt d’Informació del Faistiu.

00.00 h, al Jardí dels Francolins, NITS AL FRANCOLÍ: SESSIÓ AMB PDETAS (música reivindicativa). Hi haurà futbolins, servei de barra i tapes.


DIJOUS, 20 DE JULIOL

18.00 h, a la Plaça Montserrat Canals, JOCS DE CUCANYA. Col•labora: Camp de treball de la Fundació Santa Maria de Siurana

19.30 h, al Jardí dels Francolins, CERCLE DE PERCUSSIÓ a càrrec de Gerard Mallorquí. Fes música improvisada en cercle i amb instruments de percussió. Entrada lliure. S’assignaran les places per ordre d’arribada ja que són limitades.

21.00 h, al Jardí dels Francolins, NITS AL FRANCOLÍ: CONCERT DE LA REUS BIG BAND, una banda de Reus formada per 17 músics professionals de la ciutat i rodalides. Ens presentaran un repertori ple de groove, funk, jazz-rock, etc, que no ens deixarà indiferents! Hi haurà futbolins, servei de barra i tapes.

22.30 h, a la plaça de l’Església, DI-XOUS: CONCERT AMB LETITMOTIV. Organitza: Gelateria el Carquinyoli Cobo


DIVENDRES, 21 DE JULIOL

20.00 h, al passeig Cañellas, inici del CORRE BARS DE LES OVELLES ESGARRIADES. Venda de tiquets al mateix passeig a les 19.30 h. Activitat adreçada a persones majors de 18 anys.

DISSABTE, 22 DE JULIOL

13.00 h, a l’antic Hospital, PRESENTACIÓ DE L’ASTEROIDE ESPLUGA DE FRANCOLÍ.

18.00 h, a la plaça Montserrat Canals, TROBADA GEGANTERA amb més de 50 gegants de Catalunya per commemorar els 10 anys dels gegants Gorg i Spluc. A les 18.00 h, plantada de gegants, a les 18.30 h, inici de la cercavila i a les 21.00 h, sopar a l’Escola Martí Poch. Organitza: Colla Gegantera de l’Espluga de Francolí. Col•labora: Grallers de l’Espluga de Francolí i Grup de Nanos de l’Espluga de Francolí. 

00.00 h, a la plaça Montserrat Canals, FESTA JOVE amb CATRock i sessió de DJ.

Hi haurà un estand de SOM.NIT, un projecte d’acció directa d’informació, prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues. 


DIUMENGE, 23 DE JULIOL

12.00 h, al Teatre del Casal, 25 ANYS DE GRALLERS. Organitza: Grallers de l’Espluga de Francolí.

19.30 h, al Teatre del Casal, PROJECCIÓ DE SALVATGE -ALT FRANCOLÍ, del director Pitu Amigó. Una pel•lícula-documental que a través de diferents històries ens mostra la biodiversitat que hi ha als voltants dels riu Francolí. 


DURANT TOTA LA SETMANA

Del 17 al 27 de juliol, al Casalet, TORNEIG DE PÀDEL DE LA SETMANA DE LA JOVENTUT. Al torneig només hi poden participar parelles masculines i femenines, amb un màxim de 16 parelles per categoria. Inscripcions a [email protected] fins el 10 de juliol (caldrà dir la talla de samarreta). Preu: 13€. Premi pels campions: Un llom i una ampolla de vi per persona. Premi pels subcampions: unes pales de pàdel. Organitza: Casal de l’Espluga de Francolí.


Del 10 al 26 de juliol, al Pavelló Municipal, XXV TORNEIG DE FUTBOL SALA. Inscripcions del 29 de juny al 5 de juliol. Més informació a 633 889 352.


Punt d’Informació del Faistiu: Durant tota la setmana Auvënguen posarà un punt d’informació itinerant que es trobarà al punt on es centralitzin les activitats. En aquest punt es podrà adquirir el programa del Faistiu, comprar les samarretes o fer les inscripcions.


NOVETAT 

Nits al Francolí, un espai de trobada amb una oferta variada de música, gastronomia i formació. Hi haurà futbolins, servei de barra i tapes (Mini hamburgueses, entrepans de llom, bacó i formatge, croquetes, humus, Guacamole i patates braves).


Organitza:

•    Ajuntament de l’Espluga de Francolí
•    Associació Juvenil Auvënguen
•    Punt d’Informació Juvenil Francolí


En col•laboració amb: 
 

•    AEiG l’Estornell
•    Bar l’Esquitx
•    Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola
•    Casal de l’Espluga de Francolí
•    Club Atlètic Espluguí
•    Club d'Escacs Espluga de Francolí
•    Consell Comarcal de la Conca de Barberà
•    Creu Roja Joventut
•    Diputació de Tarragona
•    Direcció General de Joventut
•    Fundació Santa Maria de Siurana
•    Gelateria el Carquinyoli Cobo
•    Gerard Bosch
•    Grallers de l’Espluga de Francolí
•    Motoclub Francolí
•    Oficina Jove de la Conca de Barberà
•    Ovelles Esgarriades
•    Servei Català de Trànsit
•    Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga
Comentaris

envia el comentari