Els Amics de les Arts i Boikot protagonitzen la segona nit d'una Acampada Jove enfocada cap al referèndum

El director del festival, Pau Morales, va remarcar als joves assistents la importància de mobilitzar-se l'1-O per aconseguir viure en llibertat «tal com es fa a l'Acampada»
Els Amics de les Arts van presentar el seu darrer treball 'Un estrany poder'. | Laia Solanellas

 

La segona nit de l'Acampada Jove, el festival político-musical de referència dels Països Catalans, va comptar amb les actuacions de Cesk Freixas, Hora de Joglar, Boikot, Els Amics de les Arts, Mellow Mood, Brams, Buhos i DJ Sendo durant la segona jornada de divendres. El cantautor Cesk Freixas va iniciar les actuacions musicals a la Carpa Tio Canya visitant per primera vegada l'Acampada Jove i acompanyant al públic a la reflexió i la lluita amb les seves lletres combatives. Hora de Joglar, els guanyadors del Música Jove 2015, van agafar el relleu fent ballar tots els assistents amb la seva gira «Gramola».


Els encarregats d'obrir l'escenari Independència van ser els incombustibles Boikot oferint un directe espectacular a tots els acampats i fent una crida a la llibertat de Catalunya. Tot seguit, els Amics de les Arts van fer gaudir un públic completament entregat presentant el seu últim àlbum 'Un estrany poder'. Els italians Mellow Mood, l'aposta internacional de l'edició d'enguany, van fer ballar a tots els assistents a ritme de reggae. Els mítics Brams van rememorar els seus èxits tornant un cop més a l'escenari de Montblanc i, finalment, els calafellencs Buhos van tancar l'escenari principal revolucionant tots els acampats i acampades a ritme de rock tropical.

 

L'espai Independència es va tornar a omplir de joves. | Laia Solanellas

 

Va ser durant l'última actuació quan el director de l'Acampada Jove va sortir a l'escenari per deixar clar a tots els joves assistents la importància de mobilitzar-se en el referèndum per la independència de Catalunya i les oportunitats que una República catalana pot oferir al jovent. «El pròxim 1 d'octubre votarem sí perquè volem un país on viure en llibertat, com ho fem a l'Acampada Jove» va afirmar Morales.


Durant el dia, a tot el poble de Montblanc i a la zona d'acampada es van celebrar actuacions de cultura popular, així com xerrades sobre el procés constituent o un taller feminista i un taller sobre drets laborals. Aquest dissabte, última nit del festival, Montblanc acollirà les actuacions de Zoo, Itaca Band, Ebri Knight, Roba Estesa, Ovella Xao, El Diluvi, Smoking Souls i Tropical Riots PD.

 

El director de l'Acampada Jove, Pau Morales, es va dirigir a tots els presents. | Cedida

 Comentaris

envia el comentari