Les Coves de l'Espluga reben tres escoles de les comarques de Tarragona

Els alumnes van aprendre sobre l'evolució humana des del Paleolític
Alumnes de cicle superior de l'escola Sagrat Cor
Alumnes de cicle superior de l'escola Sagrat Cor | laconcadiari

 

Cal remuntar-se casi 3 milions d'anys per parlar dels inicis del Paleolític, la primera etapa de l'Edat de Pedra. Així ho van fer els alumnes de l'escola Antoni Vilanova de Falset, els del Sagrat Cor del Vendrell i els de l'Escola Rebull de Reus. Els tres centres van visitar les Coves de l'Espluga de Francolí de manera separada entre els dies 4 i 6 d'abril. En total, van venir 204 alumnes a visitar aquest patrimoni cultural. Per tal d'aprendre de la manera més didàctica possible, es van utilitzar audiovisuals que recreen escenes de la prehistòria amb personatges reals i també van participar en un taller pràctic sobre la prehistòria.


Alumnes de cicle inicial de l'escola Antoni Vilanova
Alumnes de cicle inicial de l'escola Antoni Vilanova | laconcadiari

 

Les Coves de l'Espluga es divideixen en dues cavitats principals: la Cova de la Vila i la Cova de la Font Major. Actualment, s'han pogut recórrer 3600 metres de les Coves, el que situa les Coves de l'Espluga com a la setena cova més llarga del món. Se sap que durant l'època romana es va produir un esfondrament que va tapiar l'accés a la cova de la Font Major. Aquesta cavitat va romandre oculta fins a l'any 1853 quan, per casualitat durant la perforació d'un pou, es va trobar una galeria que ha portat al redescobriment de tota cavitat en l'actualitat. Les Coves són patrimoni de gran importància antropològica i històrica, de fet, el municipi rep el nom a partir d'elles en el segle XI, ja que espluga, que ve del llatí 'spelunca', significa cova.

Les coves estan obertes per a visites en família, d'escoles, o grupals, els interessats en obtenir més informació poden visitar la pàgina web de les Coves de l'Espluga, on poden informar-se sobre la història del lloc i dels horaris de visita.

 

Alumnes de cicle inicial de l'escola Joan Rebull
Alumnes de cicle inicial de l'escola Joan Rebull | laconcadiari

 
Comentaris

envia el comentari