Els Torraires de Montblanc escullen nou cap de colla però no troben president

Ivan Lozano, que havia estat cap de canalla el 2016, serà el nou cap de colla | No s’ha presentat cap candidatura per dirigir l'entitat
L'assemblea anual ordinària dels Torraires, celebrada aquest diumenge, va tenir com a punt més important de l'ordre del dia la renovació de càrrecs de les junta.
L'assemblea anual ordinària dels Torraires, celebrada aquest diumenge, va tenir com a punt més important de l'ordre del dia la renovació de càrrecs de les junta. | Cedida

 

L'assemblea anual ordinària dels Torraires, celebrada aquest diumenge, 4 de febrer, tenia com a punt més important de l'ordre del dia la renovació de càrrecs de les juntes, tant tècnica com administrativa. Amb una bona assistència, la colla va acceptar per unanimitat l'única proposta presentada pel que fa a la junta tècnica: l'encapçalada per Ivan Lozano, casteller de tronc al pis de segons i que havia estat cap de canalla el 2016. Substitueix, doncs, Carme Moran i Sue Roveda, que  havien assumit la màxima responsabilitat tècnica a mitjan temporada 2017. Completen el seu equip el cap de pinyes, Santi Edo, i la cap de canalla, Judit Miquel, a més de diversos ajudants, sobretot per a l'equip de canalla.


Pel que fa a la junta administrativa, el president sortint, Santi Edo, va informar que no s'ha presentat encara cap candidatura. Així, va animar la colla a col·laborar en la direcció de l'entitat i va proposar de celebrar una assemblea extraordinària d'aquí a tres setmanes, esperant que es presenti alguna candidatura en aquest termini.

 

Pel que fa als altres punts de l'ordre del dia, Carme Moran va fer la memòria castellera de la temporada anterior, positiva sobretot per la recuperació del 3 de 7 després de 18 anys, i Santi Edo la memòria de les activitats socials. També es va notificar l'estat de comptes de l'entitat, així com un pressupost aproximat per a la temporada que comença.


Objectius de la temporada: Ampliar la massa social

En el seu discurs de presentació, Lozano va explicar les dues principals novetats que s'introduiran aquesta temporada. D'una banda, l'equip vol millorar la gestió tècnica amb la utilització d'una app per a tots els castellers, que permetrà saber amb qui compta la colla a cada assaig i a cada sortida, a més d'ajudar en el muntatge de les pinyes.

 

D'altra banda, s'afegeix als assajos setmanals l'escola de castells, un espai idoni per a l'aprenentatge de la tècnica castellera, obert a novells però també a la gent de la colla que vulgui ampliar els seus coneixements tècnics o provar noves posicions.

 

En relació amb els objectius, segons va explicar el nou cap de colla, passen per «anar ampliant la massa social de la colla», a més de «completar tota la gamma de castells de sis i, si els assajos ho permeten, tornar a assolir castells de set».

 

A l'assemblea també es va informar del tret de sortida de la temporada: el dia 21 de febrer començaran els assajos per a la canalla i el 2 de març els assajos generals. Els horaris continuen sent els mateixos que l'any passat: assajos de canalla els dimecres de 18.30 a 19.30 i divendres de 20.00 a 21.00 hores (a aquesta hora també es farà l'escola de castells), i assajos generals els divendres a les 22.30 hores.

 Comentaris

envia el comentari