Tot a punt pel RallyRACC Catalunya-Costa Daurada més competitiu dels últims anys

Sébastien Ogier i Thierry Neuville es disputaran el campionat de ral·lis en l’única superfície mixta del mundial on arriben amb una diferència de tan sols 17 punts

 

Queden poques hores perquè els motors comencin a rugir en l’antepenúltima prova del Campionat de Ral·lis amb més emoció dels últims anys, el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2017. Tot està encara per decidir, tant el mundial de pilots com el de constructors. Concretament, 142 pilots de 27 països diferents lluitaran segon a segon pels trams del Camp de Tarragona en una superfície única en tot el mundial que els portarà durant tres dies per carreteres de terra i asfalt.

 

En aquesta 53a edició la lluita entre els pilots està més batallada que mai, ja que hi haurà un gran pols entre el líder Sébastien Ogier i Thierry Neuville, perquè a falta de només tres curses, són disset els punts que els separen. Pel francès seria el seu cinquè títol mundial consecutiu, mentre que el jove belga entraria a formar part de la història del mundial de ral·lis. Tot i això, el nou fitxatge de Andreas Mikkelsen per Hyundai i les ganes i motivació del càntabre Dani Sordo sempre que corre a Catalunya, faran que la lluita no quedi només entre dos pilots i l’emoció es mantingui fins a l’últim dia de la prova.


Imatge d'un test realitzat per Elfyn Evans amb l'equip M-Sportdurant aquest mes de setembre.
Imatge d'un test realitzat per Elfyn Evans amb l'equip M-Sportdurant aquest mes de setembre. | Natàlia Piqué

 

Qualsevol dels pilots pot optar a emportar-se aquest únic i especial ral·li del campionat, ja que el company d’Ogier, Ott Tanäk també ha fet una gran temporada guanyant els ral·lis d’Itàlia i Alemanya. Tampoc podem oblidar a Toyota, que enguany torna al mundial. Veurem que és capaç de fer l’experiència de Jari-Matti Latvala i l’espectacular conducció del novell Esakkepa Lappi per les carreteres tarragonines. A més, cal remarcar la importància de la prova pel català Nil Solans, qui intentarà marcar-se un doblet imposant-se en el JWRC i aconseguint d’aquesta forma dos campionats del món en una sola temporada.

 

Com ja és habitual durant aquests darrers anys, l’epicentre de la prova serà Salou, on es trobaran les assistències i el parc tancat de Port Aventura. Cal destacar que aquest any hi haurà moltes novetats en la ruta del ral·li, ja que de les set especials diferents sobre asfalt, totes elles tenen noves configuracions, fins i tot una, la de Savallà, és totalment inèdita. Per tant, divendres serà el moment dels trams mixts de terra i asfalt a Caseres, Bot i Terra Alta, mentre que dissabte només es competirà sobre asfalt i els pilots recorreran les comarques del Baix Penedès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i la prova espectacle de Salou. Durant el recorregut de dissabte es podrà gaudir del nou tram de Savallà. L’última etapa de diumenge serà el torn dels trams del Baix Camp: L’Albiol, Riudecanyes i Santa Marina.


 

Dijous, Salou donarà la benvinguda als pilots i equips del mundial de ral·lis

 

Imatge de l'itinerari de la «Shakedown» de Salou de dijous 5 d'octubre.
Imatge de l'itinerari de la «Shakedown» de Salou de dijous 5 d'octubre. | RallyRACC

 

Com a novetat d’enguany, la cerimònia de sortida de dijous no es portarà a terme a la ciutat de Barcelona, ja que després de no arribar a un acord amb l’ajuntament, tornarà a fer-se a Salou, concretament al passeig Sant Jaume, a partir de les 20.00 hores de la tarda. Tot i aquest canvi, a partir de les 08.00 hores del matí, els pilots i copilots podran realitzar la «Shakedown» (tram de prova) per acabar de posar a punt les seves màquines abans de la cerimònia de sortida a Salou i del primer tram que es realitzarà divendres. Cal destacar que entre les 19.00 i les 19.30 hores, diversos pilots i copilots del ral·li estaran a Salou signant autògrafs i fent-se fotografies amb els aficionats.

 

Salou (Tarragonès)

08.00 hores i 09.30 hores: «Shakedown» – Àrea de Salou (mixt) 2,97 km

20.00 hores: Cerimònia de sortida – Pòdium Salou

 

Divendres, la terra com a protagonista

 

Imatge de l'itinerari de l'etapa de divendres 6 d'octubre.
Imatge de l'itinerari de l'etapa de divendres 6 d'octubre. | RallyRACC

 

El RallyRACC visitarà la comarca de la Terra Alta aquest divendres amb l’inici de la primera etapa del ral·li, on Caseres i el Bot seran les principals localitats que recorreran els cotxes del mundial alternant terra amb asfalt. Els motors començaran a rugir pel primer tram cronometrat del dia a partir de les 09.53 hores a Caseres, la localitat encarregada d’iniciar els trams de la prova catalana. Seguidament, a les 10.21 hores, el primer cotxe passarà pel Bot i acabarà a les 10.56 recorrent el tram de Terra Alta per posar fi al bucle del matí. A la tarda, els pilots i copilots recorreran els mateixos trams a partir de les 15.19 hores, fent el mateix recorregut.

 

Caseres, Bot i Terra Alta (Terra Alta)

09.53 hores i 15.19 hores: SS1/SS4 - Caseres (terra) 12.50 km

10.21 hores i 15.47 hores: SS 2/SS 5 - Bot (terra-asfalt) 6,50 km

10.56 hores i 16.22 hores: SS 3/SS 6 - Terra Alta (terra-asfalt) 38,95 km

 

Dissabte, l’asfalt serà decisiu en quatre comarques diferents

 

Imatge de l'itinerari de l'etapa de dissabte 7 d'octubre.
Imatge de l'itinerari de l'etapa de dissabte 7 d'octubre. | RallyRACC

 

L’asfalt serà el gran protagonista durant tot el dissabte, ja que els vehicles recorreran quatre comarques diferents del Camp de Tarragona a partir de les 08.00 hores del matí amb la sortida del primer vehicle del Montmell. La competició continuarà el seu pas pel Pont de l’Armentera, un tram que l’any passat s’anomenava Querol i que enguany es farà de forma inversa. Per aquest motiu ha agafat el nom de la localitat on comença. Seguidament, els pilots estrenaran a partir de les 09.54 hores el nou tram del RallyRACC que porta el nom de Savallà.

 

Un nou recorregut que es podria catalogar com el tram dels trams per les seves múltiples zones molt diferenciades entre elles, ja que la carretera va canviant de forma a mesura que va avançant el pilot. En un primer moment, és molt ample amb dos carrils, però amb el pas dels quilòmetres acaba convertint-se en un carril estret i zones de frenades molt fortes. Aquests tres trams es tornaran a repetir durant el dia, fins que a les 17.00 hores els pilots portin a terme el tram espectacle al passeig Sant Jaume de Salou.

 

El Montmell (Baix Penedès), El Pont de l’Armentera (Alt Camp), Savallà (Conca de Barberà) i Salou (Tarragonès)

08.00 hores: SS 7 - El Montmell (asfalt) 24,4 km

09.07 hores i 14.15 hores: SS 8/SS 11 – El Pont de l’Armentera (asfalt) 21,29 km

09.54 hores i 15.02 hores: SS 9/SS 12 - Savallà (asfalt) 14,12 km

17.00 hores: SS 13 - Salou (asfalt) 2,24 km

 

Diumenge, el Baix Camp pot ser clau pel mundial

 

Imatge de l'itinerari de l'etapa de diumenge 8 d'octubre.
Imatge de l'itinerari de l'etapa de diumenge 8 d'octubre. | RallyRACC

 

Depenent dels temps que aconsegueixin els pilots i copilots en les tres etapes prèvies, Sébastien Ogier o Thierry Neuville podrien deixar encarat el mundial tant de pilots com de constructors a falta de dues proves, Gal·les i Austràlia. Diumenge, a partir de les 07.00 hores del matí, els cotxes començaran a cremar pneumàtic amb un primer tram a l’Albiol de 6,28 quilòmetres. Localitat que enllaçarà amb Riudecanyes a partir de les 07.38 hores, amb un recorregut de 16,35 quilòmetres, fins a arribar a Santa Marina a les 08.38 hores. Cal destacar que el tram de Santa Marina, recuperat de l’any 2012 i amb 800 metres més de recorregut, serà el Power Stage que assignarà puntuació extra als que completin la seva segona passada amb els tres millors temps. Les tornades estan previstes per les 10.14 hores, 10.53 hores i 12.18 hores respectivament.

 

L’Albiol, Riudecanyes i Santa Marina (Baix Camp)

07.00 hores i 10.14 hores: SS 14/SS 17 – L’Albiol (asfalt) 6,28 km

07.38 hores i 10.53 hores: SS 15/SS 18 - Riudecanyes (asfalt) 16,35 km

08.38 hores i 12.18 hores: SS 16/SS 19 – Santa Marina (asfalt) 14,50 km

14.01 hores: Arribada a Salou, pòdium i final del ral·liComentaris

envia el comentari