El Consell Esportiu del Baix Camp i la URV fomenten l'esport com a mètode d'integració per a immigrants

El Projecte Spin vol assentar les bases d'un pla que vol ajudar a persones desplaçades del seu lloc d'origen a adaptar-se millor al seu nou entorn.
Imatge d'una de les reunions del Projecte Spin | CEBC

 

El Consell Esportiu del Baix Camp, com a representant de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, i la Universitat Rovira i Virgili són dues de les cinc organitzacions europees que formen part del Projecte Spin (Sport for Inclusion), un pla que pretén ajudar els immigrants a adaptar-se més ràpidament al seu nou entorn mitjançant els llaços de l'esport. El projecte, que viu les seves primeres passes, acaba de donar per finalitzada la seva segona reunió, produïda el passat cap de setmana a la localitat italiana de Borgaro, prop de Torí. En aquesta trobada s'ha volgut marcar el full de ruta logístic i econòmic per posar els fonaments d'un pla que podrà incorporar qualsevol país europeu per ajudar a les persones arribades d'altres territoris a una millor integració.


El Projecte Spin compta amb l'ajuda econòmica de la Unió Europea i tindrà una durada inicial d'un any, tot i que si els resultats són satisfactoris, es podrà allargar. Per ajudar a l'èxit del desenvolupament del pla, la URV realitzarà un treball de camp per extreure conclusions dels punts on incidir més per ajudar a les persones que han hagut d'abandonar el seu territori. Un cop celebrada la reunió a Itàlia, la segona del calendari, caldrà esperar al mes de maig a Mallorca per tornar a avançar conjuntament en el desenvolupament del projecte. Durant el juny es repetirà convocatòria a l'Hospitalet de l'Infant mentre que ja caldrà marxar al novembre per fer la trobada on es donaran a conèixer els resultats dels treballs realitzats en una reunió que tindrà lloc a Mollet del Vallès.
Comentaris

envia el comentari