Cervantes escala fins a la 22a plaça abans de l’etapa més dura

El pilot de Cambrils acaba 22è la vuitena etapa del Dakar i espera aquest dimecres la prova més dura de tota la competició
Els pilots, preparats per a la Súper Belén | Frederic Le Floc / 'H / DPPI

 

  

Etapa 8: Uyuni - Salta (dimarts 10)

 

Iván Cervantes ha acabat en la 22a posició la vuitena etapa del Dakar 2017 després d’aturar el cronòmetre en 4 hores, 48 minuts i 39 segons de cursa, uns 20 minuts més que Joan Barreda, el vencedor de la cursa d’avui que ha estat cronometrada al llarg de 492 quilòmetres dels 892 totals. Aquest temps provoca que Cervantes pugi al 22è lloc de la taula general amb un temps acumulat de 24 hores, 33 minuts i 3 segons de Dakar, a dues hores i mitja de l’anglès Sunderland, de moment líder en la categoria de motos. Dimecres 11 serà el torn de la ‘Super Belén’, prova entre Salta i Chilecito que posarà a prova la resistència dels pilots després de quasi 1.000 quilòmetres d’etapa i, sobretot, servirà per analitzar la capacitat de navegació dels corredors perquè el 98% dels trams cronometrats seran fora de pista.


Cervantes al Dakar 2017. | Dakar

 

ETAPES PRÈVIES

Etapa 1: Asunción - Resistencia (dilluns 2)

Iván Cervantes ha acabat la primera etapa del Dakar 2017 a la novena posició després de finalitzar els 39 quilòmetres d'etapa cronometrada en 29 minuts i 16 segons, a només 56 segons de diferència del primer pilot de motos líder de la prova: el francès De Soultrait (Yamaha). Finalment, però, De Soultrait ha estat penalitzat amb un minut de sanció per excés de velocitat en l'enllaç posterior a la cronometrada i Cervantes, que en primera instància havia acabat desè, ha guanyat una posició, mentre que l'etapa se l'ha acabat emportant Joan Pedrero. El cambrilenc, a sobre de la seva KTM, ha recorregut en el dia d'avui un total de 454 quilòmetres, la distància entre la localitat paraguaiana d'Asunción i la localitat argentina de Resistencia. Un dels moments més emotius de les hores prèvies a l'etapa va ser ahir diumenge quan es va produir la presentació dels pilots, on milers de persones van acomiadar els corredors en la preestrena del Dakar. Tant és així que Cervantes ha gravat ell mateix el moment de la sortida.

 

Etapa 2: Resistencia - San Miguel de Tucumán (dimarts 3)

El cambrilenc ha acabat la segona etapa del ral·li en la catorzena posició després de completar els 275 quilòmetres de tram especial en 2 hores, 48 minuts i 10 segons, a una distància de 10 minuts i 38 segons del vencedor de la segona prova de la competició: l'australià Price (KTM). En un tram de recorregut caracteritzat per la gran polseguera que aixequen els vehicles, Cervantes ha acabat en una posició que el situa a la catorzena plaça de la taula general amb un total de 3 hores, 17 minuts i 26 minuts de recorregut, a 10 minuts i 9 segons de Price, també líder de la classificació general.

 

Etapa 3: San Miguel de Tucumán - San Salvador de Jujuy (dimecres 4)

Primer ensurt important d'Iván Cervantes al Dakar. El pilot de Cambrils ha patit seriosos problemes mecànics durant l'inici de la tercera etapa del Dakar 2017 que l'han obligat a aturar-se i buscar una solució per a poder seguir competint. Tot i que ha estat quasi una hora d'incertesa, finalment Cervantes ha pogut seguir endavant tot i que ho ha fet amb una llosa de temps perdut a sobre que ha condicionat la seva classificació en l'etapa i a la general. El pilot de l'equip Himoisha ha acabat la cursa d'avui en la 32a posició, aturant el cronòmetre en 5 hores, 23 minuts i 54 segons, registre inferior al marcat pel castellonenc Joan Barreda (4 hores, 22 minuts i 41 segons). Aquest registre provoca una lògica davallada de Cervantes a la classificació general. Aquesta s'acabarà de conèixer amb exactitud quan tots els pilots travessin la línia de meta.

 

 

Etapa 4: San Salvador de Jujuy - Tupiza (dijous 5)

Iván Cervantes ha acabat la quarta etapa del ral·li sense problemes i ha aturat el cronòmetre en 5 hores, 24 minuts i 22 segons, temps que ha necessitat el pilot de l'equip Himoisa en recórrer els 416 quilòmetres d'etapa especial entre San Salvador de Jujuy i Tupiza. A sobre de la seva KTM, Cervantes s'ha quedat a 27 minuts exactes del guanyador de l'etapa d'avui, l'austríac Walkner. A la general, Cervantes escala posicions i torna a la part alta de la taula amb una dinovena posició gràcies al temps acumulat de 14 hores, 4 minuts i 50 segons, quasi una hora i mitja més que el líder Joan Barreda. Un Barreda, però, que posteriorment ha estat penalitzat amb una hora de sanció per repostar en la neutralització i que cedeix el lideratge a Pablo Quintanilla. 

 

Etapa 5: Tupiza - Oruro (divendres 6)

La cinquena etapa del Dakar ha durat menys del previst. Les males condicions climatològiques camí d'Oruro han obligat a l'organització a suspendre el segon tram de la cronometrada. Aquest canvi ha deixat Ivan Cervantes, que iniciava la jornada ocupant la 19a plaça, a la 42a posició de l'etapa. Per sort, les distàncies han estat ajustades i el cambrilenc no s'ha vist massa perjudicat a la classificació general. Després de cinc etapes, el pilot de Cambrils és 23è a 1 hora 53 minuts i 10 segons del líder, el britànic Sam Sunderland. Aquest dissabte es disputarà la sisena etapa, una de les més llargues de tota la prova. Amb sortida a Oruro i arribada a La Paz, els pilots recorreran un total de 786 quilòmetres en una etapa que es preveu que s'acabi de nit.

 

Etapa 6: Oruro - La Paz (dissabte 7)

La sisena etapa del Dakar, amb sortida a Oruro i arribada a La Paz, no es disputarà. Després de cancel·lar el segon tram de l'etapa 5, l'organització s'ha vist obligada a suspendre també tota l'etapa prevista per aquest dissabte, una de les més llargues de la prova amb 786 quilòmetres. Els motius que ha donat el Dakar són «les extremes condicions climatològiques» que estan provocant una «degradació constant del terreny» per on han de passar els pilots. Així doncs, si l'organització no anuncia canvis d'última hora, els participants gaudiran de dos dies de descans, ja que diumenge hi ha prevista la primera jornada sense competició del Dakar 2017. Dilluns 9 es reprendran les proves amb la disputa de l'etapa 7, que sortirà de La Paz i tindrà l'arribada a Uyuni. 

 

Etapa 7: La Paz - Uyuni (dilluns 9)

Les insistents pluges estan portant de corcoll l'organització del Dakar 2017. Després de suspendre mig tram de la cinquena etapa de divendres i tota la sisena etapa prevista per dissabte —diumenge hi va haver jornada de descans—, aquest dilluns s'han vist obligats a canviar el recorregut de la setena etapa. Així doncs, aprofitant trams de les etapes 6 i 7, els pilots han recorregut una especial de 161 quilòmetres, amb sortida a La Paz i arribada a Unuyi. El nou traçat, principalment arenós, no ha afavorit massa els interessos d'Ivan Cervantes. Per sort, el cambrilenc tampoc s'ha vist afectat en excés a la classificació general. La 25a posició en aquesta setena etapa l'ha fet baixar només una posició a la classificació general, situant-se ara 24è. Tot i això, entrar al top20 continua sent una possibilitat real per al pilot de Cambrils, ja que de moment continua havent-hi menys de deu minuts de diferència. Aquest dimarts 10 de gener es disputarà la vuitena etapa, amb sortida a Unuyi i arribada a Salta, en una especial de 492 quilòmetres.

 

La pluja, culpable de la suspensió de l'etapa 6 del Dakar. | DakarComentaris

envia el comentari