Andreas Mikkelsen sorprèn i s’estrena com a primer líder del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Després de la primera etapa, set pilots es disputen el triomf amb una diferència de tan sols dotze segons | Sébastien Ogier se situa en segona posició a 1,4 segons del líder, mentre que Mads Ostberg amb un gran pilotatge sobre terra ocupa el tercer lloc
Imatge de Dani Sordo a Caseres.
Imatge de Dani Sordo a Caseres. | Natàlia Piqué

 

Andreas Mikkelsen ha tornat amb més força que mai. El pilot de Hyundai ha sorprès al gran nombre d’afeccionats que s’aplegaven a les cunetes tarragonines i ha aconseguit posar-se líder durant aquest primer dia de competició del Rally RACC Catalunya-Costa Daurada 2017. Un divendres boig sobre terra i asfalt on diversos pilots han aconseguit marcar els millors temps en els tres trams que s’han disputat, sense deixar un clar guanyador, fent dues passades per cada un d’ells i completant un total de sis. Després de la primera etapa, set pilots es disputen el triomf amb una diferència de tan sols dotze segons.

 

Per la seva part, Sébastien Ogier ocupa el segon lloc després d’aconseguir guanyar dues especials, fet que només havia aconseguit durant el dia Kris Meeke sumant les mateixes. Mads Ostberg ha pilotat de forma espectacular i ha acabat ocupant la tercera posició al final d’aquest primer dia aprofitant l’avantatge de sortir més endarrerit i evitar netejar la carretera. La jornada ha estat marcada per la terra, la gran protagonista del dia, on el tram de Terra Alta ha estat clau per determinar a Andreas Mikkelsen com a líder després de 38,95 quilòmetres d’etapa realment complicats a causa de la grava i la pols.


Imatge de Esapekka Lappi amb el seu Toyota Yaris.
Imatge de Esapekka Lappi amb el seu Toyota Yaris. | Natàlia Piqué

 

Els cotxes han començat a cremar roda a les 09.53 hores al tram de Caseres que ha sigut l’encarregat d’iniciar el RallyRACC. Un tram de 12,50 quilòmetres on Ott Tanak ha aconseguit el millor temps per davant de Mads Ostberg i Thierry Neuville, fet que li ha permès ser el primer líder de la jornada. Seguidament, els pilots i copilots han enllaçat amb la localitat de Bot, una etapa molt curta però intensa de 6,50 quilòmetres on Kris Meeke ha aconseguit marcar el millor temps, tot i que Tanak ha continuat com a líder.

 

El bucle del matí ha estat marcat pel tram més llarg i difícil de la jornada, Terra Alta, una etapa molt ràpida entre terra i asfalt on Mikkelsen ha destacat marcant un ‘scratch’ de 24’55.0 segons que li ha permès agafar el lideratge de la prova. Ostberg, per la seva part, ha fet un gran pilotatge en aquesta etapa fent un registre més lent que Mikkelsen de només 2,7 segons amb el seu Ford Fiesta. En aquest moment del dia, abans de portar a terme la segona passada per les especials, Dani Sordo i Marc Martí ocupaven la cinquena posició a tan sols 10,0 segons del líder noruec.


Imatge de Sébastien Ogier al parc d'assistència de Port Aventura.
Imatge de Sébastien Ogier al parc d'assistència de Port Aventura. | Natàlia Piqué

 

La tarda ha començat com el matí, amb un equip diferent aconseguint el millor temps, sent Jari-Matti Latvala el més ràpid en completar els 12,50 quilòmetres de Caseres, seguit de Sordo i Lappi amb 0,3 i 0,9 segons de diferència respectivament. En aquest moment, el RallyRACC patia un nou canvi de lideratge amb Ostberg com a protagonista. En la segona passada pel tram de Bot, Kris Meeke ha marcat el millor temps i aconseguia d’aquesta forma ser el primer pilot a guanyar dues especials durant el primer dia de competició. Seguidament, Mikkelsen s’ha classificat a tan sols 0,8 segons i Dani Sordo ha quedat tercer classificat en aquesta etapa a 1,3 de Meeke. En acabar aquesta especial, tornava a haver-hi nou líder, recuperant Mikkelsen la posició que havia ocupat al final de la primera secció.

 

L’última passada per Terra Alta ha sigut espectacular veient la intensa lluita de Sébastien Ogier per retallar temps al líder. En aquesta etapa, Ogier ha marcat el millor temps, tot i que Kris Meeke s’ha quedat a tan sols 0,8 segons del millor registre del francès. Per la seva part, el belga Neuville s’ha quedat a 3,0 segons d’Ogier i ha fet la tercera millor marca.

 

Per tant, el líder Ogier ha fet un bon paper durant el primer dia, tot i obrir pista, acabant a tan sols 1,4 segons del líder del ral·li Andreas Mikkelsen, amb Kris Meeke en tercera posició. Els altres aspirants al títol s’han quedat darrere del francès. Tanak ha acabat quart i Neuville setè després d’equivocar-se de pneumàtics durant la primera passada del matí. El finlandès Latvala ha hagut d’abandonar després de patir una fuga d’oli en el seu Toyota Yaris. Cal destacar que al català Nil Solans només li queda un tram per coronar-se com a campió del món júnior, però una punxada en l´últim tram del dia li ha impedit fer-ho avui mateix. Tot i això, encara li resten dues jornades per endavant on es deixarà la pell per aconseguir-ho.

 

Imatge de Dani Sordo arribant a Port Aventura.
Imatge de Dani Sordo arribant a Port Aventura. | Natàlia Piqué

 Comentaris

envia el comentari