Juan Merino: «Entre el joc vistós i anar pels punts sent rocós, escolliré el camí dels resultats»

El tècnic del Nàstic defensa la seva manera de veure el futbol que necessita l'equip i deixa clar que el que importa són els punts. Sobre l'Elche, el gadità avisa: «Ofensivament són dels millors de la categoria»
Juan Merino a la sala de premsa del Nou Estadi | Joan Alfons López

 

Juan Merino no té pèls a la llengua. Si ha de donar un toc d'atenció a la plantilla i ho vol fer públic, ho fa. Si ha de deixar a la banqueta un pes pesant com Achille Emaná en el partit contra l'Alcorcón, ho fa. I si ha de posicionar-se entre el joc preciosista i el joc resultadista, es mulla fins a la cintura. Merino, que en deu partits amb el Nàstic ja ha sumat més punts en els dinou primers encontres de la temporada, és resultadista 100%: «El primer són els resultats, el segon són els resultats i el tercer són els resultats. El com s'aconsegueix és el sense sentit del futbol: com millor jugues, més a prop de guanyar estàs. Un cop amb els resultats aconseguits, un entrenador ha de donar equilibri, personalitat i un segell d'identitat però, per sobre, estan els resultats».


I seguir sumant és el que vol el gadità contra l'Elche, perquè «qualsevol victòria ara et dóna tranquil·litat per treballar i et distancia bastant (de la zona de descens)». Per aquest encontre, el migcampista Miguel Ángel Cordero estarà disponible gràcies a una mascara de protecció: «Avui ha pogut provar-la per primer cop i diu que es troba còmode. No hi hauria d'haver problema per demà». Els il·licitans, que es plantaran a Tarragona havent guanyat només dos partits en el que es porta d'any 2017, provoca que Merino estigui amb els cinc sentits alerta: «En l'àmbit ofensiu, l'Elche és dels millors de la categoria tot i que també sol encaixar. És un equip alegre, dissenyat com el seu entrenador veu el futbol. Tindran les seves opcions de marcar i haurem d'estar molt ordenats i agressius defensivament».

 

El tècnic grana ha tractat altres qüestions en la roda de premsa d'avui. La presència de Xavi Molina a l'equip, el possible retorn de Gerard Valentín al carriler dret i l'avís sobre possibles canvis després dels errors detectats en l'equip en els darrers partits i entrenaments són algunes de les qüestions. Les pots escoltar en el següent reproductor.

 
Comentaris

envia el comentari