El semàfor del 13 de juny de 2018

Miquel Rota
Ideòleg dels biòtops ecològics

Les boies ecològiques es diferencien de les de tota la vida perquè tenen com a base d’ancoratge biòtops artificials que atreuen la flora i la fauna marines. Aquest any la campanya que promou Repsol llançarà al mar 17 biòtops més. En total ja en són 120 els que es poden veure a la costa tarragonina. El projecte, liderat per Rota, es va iniciar el 2012 a Torredembarra, una ciutat que ja compta amb 32 biòtops instal·lats. També se’n poden veure a l’Ametlla de Mar, 11 en total, Altafulla, 38, Salou, 8, Tarragona 26 i fins i tot a l’Hospitalet de l’Infant.

 
Xavier Gonzàlez
Director del Concurs de Castells

Torna la màgia del Concurs i Tarragona ja en sent l'alè. El certamen casteller va presentar aquest dimarts al migdia la seva XXVII edició, que se celebrarà el pròxim 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 6 i 7 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. El certamen comptarà amb la participació de 42 colles –12 en la jornada de Torredembarra del diumenge 30, 18 en la del dissabte 6 i 12 en la del diumenge 7 d’octubre – en funció de la seva posició al Rànquing Estrella que es tancarà el pròxim 31 d’agost.

 

 
Francesc Cerro
Director del Festival de les Arts de Reus

Després d’una primera edició, emmarcada en el projecte Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, el Festival de les Arts de Reus (FAR) torna aquest 2018 en diversos escenaris de la ciutat, per demostrar ser un referent en les arts escèniques del país i no solament en l’exhibició, sinó també en la creació i l’impuls de propostes artístiques de primer nivell. Enguany, la programació és impulsada sota el paraigua del projecte Reus Ciutat de la Música 2018, convertint la música en fil conductor de la programació amb propostes diverses i interessants, de procedències i formats variats i per a tots els gustos amb un nexe comú, l’excel·lència.

Comentaris

envia el comentari