L'empresa Teleco, sancionada per la la utilització de falsos autònoms a Tarragona

La CGT va fer una denúncia prèvia a Inspecció de Treball
Teleco ha estat sancionada després d'una denúncia presentada a Inspecció de Treball. | Cedida

 

La CGT va interposar el passat 13 de juliol una denúncia a Inspecció de Treball de Tarragona contra l’empresa Teleco, col·laboradora de Movistar, per la utilització de falsos autònoms en tasques d’instal·lació i manteniment de telecomunicacions a les comarques tarragonines. Arran d’aquesta acció legal, l’administració ha investigat les il·legalitats comeses per la companyia i ha iniciat les primeres actuacions sancionadores «de manera exemplaritzant», a més d’obligar a regularitzar les aportacions a la Seguretat Social que ha deixat de pagar durant els últims quatre anys pels falsos autònoms i que, en conseqüència, els  hagi de considerar com a personal propi de plantilla.


El sindicat ha explicat a través d’un comunicat que va denunciar aquesta situació d’il·legalitat  perquè Teleco subcontracta activitat a altres empreses que en realitat estan controlades per ella i imposa als seus treballadors condicions fora de la legalitat. També han assegurat que l’empresa «efectua contractes mercantils amb autònoms per a la realització d'activitat, controlant totalment el mètode de treball, a més de proporcionar-los també material de treball i cobrant-los de manera totalment abusiva». A més, la CGT ha criticat  «les jornades maratonianes»  que han de fer les persones subcontractades i falsos autònoms «per poder complir amb les exigències de Teleco i per aconseguir un sou miserable», condicions que consideren «intolerables».

 

La denúncia a aquesta empresa està emmarcada dins de la campanya d'actuacions per part de CGT i altres organitzacions sindicals alternatives per denunciar i acabar amb els nivells de subcontractacions fraudulentes en el sector de les telecomunicacions que es realitzen tant a nivell de Catalunya com en la resta de l'Estat.
Comentaris

envia el comentari