Terrassa torna a veure l’aleta del 3d10fm dels Minyons

Els malves han acabat descartant el 2d8sf mentre que Capgrossos han tingut el 2d9fm com a millor castell i Sants el 3d9f
El colós dels 10 pisos ha estat carregat pels Minyons de Terrassa.
El colós dels 10 pisos ha estat carregat pels Minyons de Terrassa. | Minyons de Terrassa

 

Com és habitual en les grans ocasions, els Minyons de Terrassa han iniciat l’actuació amb el 3d10fm. El castell ha tingut una pujada prou bona però amb l’entrada de dosos ha començat a presentar les primeres dificultats a nivell de quarts i quints. L’aleta ja ha arribat amb el castell força desgastat i ha cedit pocs segons després de carregar-se. La caiguda del 3d10fm ha condicionat l’actuació dels malves que han presentat el 2d9fm en segona ronda.

 

El 2 de 9 amb folre i manilles dels malves a la seva diada.
El 2 de 9 amb folre i manilles dels malves a la seva diada. | Minyons de Terrassa

 

El dos emmanillat se’ls ha anat girant i ha requerit un treball intens de les manilles mentre que el tronc s’ha mostrat més estable, fet que ha permès descarregar-lo. Fruit d’algunes baixes que havien patit durant la setmana i d’algun tocat de la caiguda inicial, han renunciat al 2d8sf i han tancat amb el 4d9f. Aquest també ha presentat força problemes, ja que ràpidament ha perdut les mides i el castell ha remenat durant tota l’execució. Alhora tampoc han pogut afrontar el pd8fm i han tancat amb un vano de 6.


Els Capgrossos de Mataró han completat a Terrassa la cinquena torre emmanillada de l'any.
Els Capgrossos de Mataró han completat a Terrassa la cinquena torre emmanillada de l'any. | Capgrossos

 

Els Capgrossos de Mataró iniciaven la setmana plantejant un programa de màxims amb tres castells de gamma extra, dels quals finalment han descartat el 5d9f i el pd8fm. El castell més gran dels maresmencs, per tant, ha sigut el 2d9fm que ha patit una gran batzegada entre les manilles i els quarts amb aixecador col·locat. El tronc, però, ha sabut dominar perfectament l’entrebanc i han demostrat de nou la confiança que han agafat aquest any en aquest castell descarregant el cinquè 2d9fm de l’any. D’entrada han fet un 3d9f amb una execució excel·lent i han tancat amb el 4d9f, del qual han fet un intent desmuntat inicial, i en el següent han tingut alguns problemes en el folre amb un terç que s’anava enfonsant. Tot i això l’han pogut descarregar i completar una altra actuació amb tres castells de 9.

 

Els Borinots han portat els dos castells de 9 a Terrassa.
Els Borinots han portat els dos castells de 9 a Terrassa. | Borinots

 

Els Castellers de Sants també tenien pensada una actuació de gamma extra però de nou una baixa d’última hora ha acabat descartant el 2d9fm i, alhora, el pd7f. D’aquesta forma el gran repte del dia era tornar a descarregar el 4d9f que havia quedat en carregat a Vilafranca. El quatre folrat no ha presentat unes bones mides i tampoc s’ha acabat d’assentar durant tota l’execució, però sense posar en perill el castell. El 3d9f inicial també l’han sabut dominar tot i no ser dels millors de l’any. Han volgut acabar l’actuació amb el 5d8 que finalment no han pogut completar, ja que l’han desmuntat en dues ocasions tot i que el castell, especialment en el segon intent, ha pujat força segur. 
Comentaris
nando
No sé si hi haguessin pogut per si sols les colles, fer els castells sense ajuts de les altres colles

envia el comentari