La plaça del Blat es rendeix a la Joves, davant d'una Vella d’estrenes

La Joves descarrega els seus primers 2d8sf i pd8fm | La Vella estrena el 9d8 i, a mitges, el 2d9fm
 
El primer 2 de 8 sense folre descarregat a Valls, per la Joves. | Colla Joves

 

La Diada Nacional entra, de cop, en una de les millors diades de la història de Valls, gràcies al gran estat de forma que ha tornat a demostrar la Joves de Valls, que ha regalat a la plaça del Blat i als vallencs els seus primers 2 de 8 sense folre i pilar de 8 emmanillat completats de la seva llarguíssima història. La Vella de Valls s’ha proposat una diada d’estrenes, tal com ha acabat sent, i s’ha emportat dos gammes extra més i un nou pilar folrat. La Diada Nacional que s’ha viscut avui a Valls, per tant, quedarà a la memòria de tots els que l’han presenciat, fossin del color que fossin, i posa les bases perfectes per un segon tram de temporada vallenc que serà d’allò més polaritzat i interessant. 


L’ocasió mereix que la Joves obri la crònica. I és que, avui, la plaça del Blat sencera s’ha rendit als vermells, que han completat una perfecta diada, sense caure, i tot mostrant el seu potencial. Avui actuava amb els mateixos objectius que per Sant Fèlix: descarregar-ho tot. I la Joves de Valls ha començat de cara, ambiciosa i sense por: el 2 de 8 sense folre ha estat l’escollit per iniciar la Diada, com a Vilafranca del Penedès. El castell s’ha mostrat perfecte en tot moment, agraint a cada moment el silenci que li dedicava el Blat. Tot i alguns petits nervis després de la carregada, la Joves gairebé no s’ha despentinat per descarregar-lo, i finalment l’eufòria s’ha apoderat del seu ‘rotllo’: el primer descarregat de la història vermella. A més, ha estat el regal que la Joves ha fet a la històrica plaça del Blat i a Valls: el castell més difícil, la bèstia indomable, ha estat finalment domada al bressol casteller. Però la festa només acabava de començar.

 

El primer pilar de 8 emmanillat completat pels 'diables vermells' | Jan Magarolas

 

A la segona ronda, i seguint el guió de Sant Fèlix que tan bé els va anar, han decidit tirar el 3 de 9 amb folre, que s’ha descarregat amb molt de nervi i amb alguna rebrincada important. La Joves no volia caure, i avui no era el dia del 2 de 9 emmanillat, de manera que els vermells han escollit un altre castell que, enguany, els està donant moltes alegries: el 3 de 8 amb el pilar. Perfecte a la pujada i a la baixada, bona temporització i molta finor en descarregar el pilar. Per tancar, el segon objectiu de la diada: acabar finalment amb la maledicció del pilar, del qual en portaven dos carregats aquesta temporada. No és un secret que la Joves ha estat una colla amb un pilar molt irregular, però la filosofia del ‘passet a passet’ ha trobat la lògica que li faltava, si n’hi faltava alguna, amb el pilar. Una primera relliscada no ha estat suficient per aturar-los. Les manilles han hagut de treballar de valent, fins i tot canviant els peus de lloc. Però els diables vermells han descarregat amb autoritat el pilar, també el primer de la seva història, i han donat pas a uns llarguíssims minuts de celebració i victòria, que de ben segur seguiran aquests dies. Demà, a Barcelona. 


El primer 9 de 8 de la temporada de la Colla Vella. | Jan Magarolas

 

A la banda de la Colla Vella dels Xiquets de Valls la diada també ha estat motiu de gran celebració. A una setmana exacta de la diada del Primer Diumenge de Festes, la Colla Vella ha estrenat, de cop, dues estructures. La primera ronda ha estat pel 9 de 8, que a Valls és amb tres enxanetes, i que els rosats no assolien des de l’any 2015, en aquella mateixa plaça. L’estrena, que ja s’ha vist en dues colles enguany, fa pensar obligatòriament en el ‘nou castell’ que, fa poc, va tornar a la taula de puntuacions del Concurs de Castells, per bé que no de manera immediata. La segona ronda ha estat per una altra estrena, la del 2 de 9 amb folre i manilles. La Colla Vella n’havia fet tan sols un intent desmuntat, al seu propi barri, i avui era un bon dia per tornar-lo a provar. Però les manilles s’han trobat inestables en tot moment i han hagut de treballar de valent des del principi. Ha estat carregat amb suficiència, però s’ha trencat pels pisos de quints i sisens quan la canalla més petita tot just arribava a baix.

 

2 de 9 amb folre i manilles carregat per la Colla Vella. | Jan Magarolas

 

Amb els dos objectius sota el braç, per bé que un d’ells a mitges, la Colla Vella ha enfrontat la tercera ronda amb un 3 de 9 amb folre gairebé de tràmit, que es podria veure amb un pis més el cap de setmana vinent, per les Festes de Santa Tecla, on es veuran les cares amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove de Tarragona. La ronda final de pilars ha estat per un pilar de 7 amb folre que ha mostrat molt bones mides, i que de ben segur que veurem ben aviat amb unes manilles. La Colla Vella enceta, d’aquesta manera, el segon tram de la temporada, amb objectius encara més ambiciosos. Propera parada: Tarragona. Comentaris

envia el comentari