Minyons i Sants rebaixen pretensions en una jornada agredolça pels Xics

L’actuació finalment només veu un castell de 9, el 3d9f dels Minyons | Xics de Granollers descarreguen el primer 7d8 del seu historial però ensopeguen amb el 4d8
Els Minyons han plantat el 3 de 9 amb folre a Granollers.
Els Minyons han plantat el 3 de 9 amb folre a Granollers. | Guillem Andrés

 

 

La jornada d’aquest diumenge a Granollers tenia uns plantejaments força diferenciats entre les colles assistents. Per una banda tant Minyons de Terrassa com Castellers de Sants volien tenir una actuació de rodatge de castells de nou pensant en la setmana que ve en la qual acabaran temporada en la Diada dels malves. Xics de Granollers, en canvi, posaven el punt final a una bona temporada que volien concloure amb el 7d8.


Minyons de Terrassa s’han decantat per descartar el 4d9f per manca d’efectius, però sí que han completat el 3d9f que s’ha mostrat estable en tot moment de la mateixa forma que en la resta dels castells que han portat a plaça. Aquests han sigut el 2d8f, que treballen tant per posar-li unes manilles com per deixar-lo net per la setmana que ve, i el 4d8. Alhora han acabat amb el pilar de 7 amb folre que s’ha treballat a nivell del terç i del quart.

 

La catedral dels Castellers de Sants a la diada dels Xics.
La catedral dels Castellers de Sants a la diada dels Xics. | Guillem Andrés

 

Els Castellers de Sants també volien portar el 3d9f a Granollers però també l’han descartat per la falta de camises pròpies. Tot i això han completat el 5d8, que tot just és el tercer de la temporada, i que han sabut controlar en tot moment. L’actuació dels Borinots també ha sigut força tranquil·la amb el 2d8f i el 3d8. De la mateixa forma han acabat la jornada amb el pilar de 6, el qual també voldran pujar-li un pis a Terrassa després que l’espadat de set quedés en carregat a Vilafranca.


El primer 7 de 8 dels Xics de Granollers, a casa seva.
El primer 7 de 8 dels Xics de Granollers, a casa seva. | Guillem Andrés

 

Els Xics de Granollers plantejaven per avui una actuació de màxims amb tres castells de vuit en la qual destacava el 7d8. En un primer intent el castell s’ha hagut de desmuntar en detectar problemes a la banda del quatre amb una rengla que s’ha obert força. En el segon intent l’estructura ha pujat lenta i remenada i el castell no ha aconseguit assentar-se durant tota l’execució. Tot i això els granollerins han descarregat el primer 7d8 del seu historial que s’ha celebrat amb eufòria. A primera ronda han completat un 3d8 que, tot i no tenir una execució excel·lent, no ha patit en cap moment i han acabat amb el 4d8 que només han pogut carregar. El carro gros ha pujat tranquil però a partir de la carregada ha començat a perdre les mides amb una rengla que s’ha anat obrint perillosament. Finalment el castell ha cedit entre terços i quarts quan sortien dosos. Comentaris

envia el comentari