Els verds volen fer a Tarragona «l'actuació més gran mai vista»

Els Castellers de Vilafranca comencen aquest segon tram de temporada encarant la diada del Primer Diumenge de Festes amb previsions extraordinàries
El primer 3 de 10 emmanillat descarregat a la plaça de la Font tarragonina. | Castellers de Vilafranca

 

Sant Fèlix va ser desorbitant. Però Santa Tecla encara ho podria ser més. I és que els Castellers de Vilafranca han anunciat les intencions que portaran a l'anomenada 'capital dels castells', una grandiosa tríada castellera i el pilar gran. La diada del Primer Diumenge de Festes reunirà, com cada any, els verds, la Colla Vella, la Colla Jove i els Xiquets de Tarragona, i preveu ser una altra diada històrica, per molt gastat que estigui l'adjectiu. És una altra oportunitat pels vilafranquins de veure's les cares amb la Jove, però sobretot de retrobar-se amb la Vella. I no serà en plaça pròpia. Per això serà tan emocionant.


Ho han anunciat amb un tuit. Els Castellers de Vilafranca portaran a Tarragona tres dels castells més grans vists mai, i el pilar emmanillat, que ja es dona per fet al programa verd. Ells van ser els primers en assolir un castell de 10 pisos a la plaça de la Font de Tarragona, amb aquell 3d10fm que van carregar l'any 2015 i poc abans que ho fes la Vella. També van ser els primers en descarregar-lo, quan l'any passat van completar el colós a la primera ronda. I, per tercer any consecutiu, volen portar el 3 de 10 amb folre i manilles a la plaça de la Font, també per descarregar-lo. Enguany ja l'han portat a tres places, descarregant-lo en dues: un bagatge similar a l'any passat.

 


La segona ronda, i seguint el guió de Sant Fèlix, els verds voldrien demostrar la seva habilitat, tot descarregant la torre de 8. Aquest any els l'hem vist a casa seva, però serà tot un repte portar-la a Tarragona i descarregar-la al mateix lloc on, sis anys abans, hi van completar la tercera de la història. I per acabar, i trencant qualsevol paral·lelisme amb Sant Fèlix, als vilafranquins els agradaria estrenar el 4 de 9 sense folre. Els va quedar en intent al també tarragoní Pla de la Seu, però d'aleshores ençà ha plogut molt, i els Castellers de Vilafranca han tingut temps de treballar-lo més. L'anomenat 'castell total' per la seva extrema dificultat, tan sols s'ha vist un cop de color verd davant el consistori tarragoní, i data de l'any 2013. El pilar de 8 amb folre i manilles, ja més freqüent al Primer Diumenge i descarregat per únic cop enguany a 'la més castellera', podria posar la cirereta a una grandiosa diada, que de completar-se, esdevindria la millor de la història. 

 

4 de 9 sense folre dels Castellers de Vilafranca a la plaça de la Font, el 2013. | Castellers de Vilafranca

 

Els Castellers de Vilafranca descarten, d'aquesta manera, altres grans castells com el 4 de 10 amb folre i manilles i el 3 i el 4 de 9 amb folre i l'agulla (aquests dos últims els mantindrien en cartera si es compliquessin les coses). Però esperen donar un gran espectacle i mantenir el duel amb la Colla Vella, com en un segon 'round' després de Sant Fèlix, i amb la Colla Jove, que juga a casa i amb qui no es troben des del doblet del Catllar i l'Arboç. Comentaris

envia el comentari