Una nova aplicació castellera permetrà crear i cantar les pinyes a través de dispositius mòbils

LaSoca.cat va ser presentada ahir a la tarda a l'Ajuntament de Valls
Imatge de la presentació de LaSoca.cat. | L'Ajuntament de Valls

 

Crear i cantar les pinyes dels castells des de qualsevol tauleta o ordinador. Aquesta és la funció de LaSoca.cat, la nova aplicació castellera que es va presentar ahir, 20 de febrer, a l'Ajuntament de Valls. L'acte, que va comptar amb la presència del Regidor de Cultura vallenc Marc Ayala Vallvey i una introducció sobre l'evolució del fet casteller i les noves tecnologies a càrrec de Josep Bargalló i Valls, comissionat de la Biennal de Castells; va ser un punt de reunió de representants de diverses colles, que es van desplaçar a la capital de l'Alt Camp atrets per la funcionalitat d'aquesta nova eina.


LaSoca.cat —que estarà disponible en les pròximes setmanes— és una eina gratuïta de direcció tècnica i dinamització social per les colles castelleres. L'aplicació permet crear i cantar les pinyes dels castells des de qualsevol tauleta o ordinador. També conté ajudes per facilitar i automatitzar la feina de compondre les estructures de manera àgil i visual, amb l'avantatge de tot producte digital on totes les dades queden emmagatzemats per la seva posterior consulta i estudi.

Portal web de la nova aplicació castellera. | Cedida

 

Pensada per ser un instrument eficaç d'ajut en el dia a dia de qualsevol colla, també permet fer la gestió de les dades dels castellers, portar al dia l'agenda de l'entitat (assajos, diades i esdeveniments socials) a més d'incorporar un sistema de missatgeria instantània amb tots els castellers de la colla.
Comentaris

envia el comentari