Toni Rull: «L'objectiu segueix sent el mateix, i anem a descarregar-lo»

Una mala caiguda del castell de 9 va fer que el programa que els Xiquets de Reus duien al Mercadal hagués de ser substituït
Coronació de la catedral per part dels dels Xiquets de Reus a la plaça del Mercadal.
Coronació de la catedral per part dels dels Xiquets de Reus a la plaça del Mercadal. | Cedida

 

El cap de setmana passat va haver-hi a Reus la diada més gran que se celebra a la capital del Baix Camp, la del Mercadal, que se celebra cada dos anys, l'any que no hi ha Concurs. Els Xiquets de Reus, que hi eren com a organitzadors i com a locals a la vegada, hi portaven les ambicions més grans de la seva trajectòria, però una mala caiguda va estroncar els plans des del principi i va fer oblidar la possiblitat de veure un castell de 9 de color avellana.


El seu cap de colla, Toni Rull, creu que se n'han d'extreure dues valoracions, de tot plegat. Per una banda, la satisfacció pels resultats de la diada, ja que «hem aconseguit que Reus sigui plaça de 10, amb tres 5d9f i el 2d8sf». Però per l'altra, Rull es reconeix «emprenyat per no haver aconseguit el 4 de 9 amb folre» que tant de temps persegueixen i que esperaven descarregar per primer cop a la seva història.

 

El missatge que vol donar el cap de colla avellana és el de superació: «els Xiquets de Reus ens aixecarem ràpid». Ara cal valorar les conseqüències de la caiguda del castell, per saber si hi ha algun casteller de tronc tocat, sobretot «de cara a les dues diades que ens queden». «L'estructura és la que és, i si hi ha algun casteller lesionat» és molt probable que es descarti el castell de 9, que haurà d'esperar a la temporada vinent. Reconeix que el castell els va sorprendre, ja que «la feina està feta, i no esperàvem de cap manera que anés com ha anat: anem a descarregar-lo, aquest i el 3». 
Comentaris

envia el comentari