La temporada dels Castellers de la Vila de Gràcia, en dades

Els graciencs han revalidat la categoria de 9 en una temporada complicada amb entrebancs de bon inici
La pinya dels Castellers de la Vila de Gràcia.
La pinya dels Castellers de la Vila de Gràcia. | Ajuntament de Barcelona

 

Els de la Vila de Gràcia tancaven la temporada 2016 condicionats per la caiguda del Concurs que els va impedir mantenir els castells de nou amb regularitat, tot i poder acabar fent el 3d9f en la seva última actuació.  El curs actual, però, el van voler iniciar amb força i apostant ràpidament pel tres folrat. Els problemes de nou en aquest castell en el primer tram els va portar a encarar un segon tram més tranquil que han pogut resoldre amb unes bones actuacions finals.

 

Castellers de la Vila de Gràcia 2016

 

Castellers de la Vila de Gràcia 2017

D

C

I

ID

 

D

C

I

ID

3

0

3

3

3d9f

0

0

1

2

3

0

0

0

4d9f

2

0

0

2

9

0

0

0

5d8

1

0

0

0

12

1

0

0

2d8f

8

0

0

0

6

0

0

0

7d8

7

0

0

1

12

0

0

0

3d8

14

0

0

1

3

0

0

0

Pd6

0

0

0

0

15

0

0

2

4d8

19

0

0

1

 


El 2d8f, de menys a més

 

Tot i un bon inici de la torre folrada fent-la ja en la primera setmana de juny, els graciencs van tenir una fase de dos mesos sense poder repetir aquest castell. L’inici del segon tram a l’actuació de Cal Figarot va marcar un punt d’inflexió en el 2d8f que han pogut anar passejant per diferents places. En aquests últims mesos de temporada, per tant, l’han repetit força i han pogut completar-la amb vuit 2d8f descarregats.

 

 

El 5d8, cuinat a foc lent

 

El primer tram dels graciencs no va ser força bo i, més enllà dels castells de vuit bàsics, només van poder descarregar tres 7d8 i un 2d8f. Entre les dificultats dels de la camisa blava també s’hi trobava la Catedral, que sí que havien dominat l’any anterior en el qual en van descarregar nou sense cap caiguda. Finalment el 5d8 va veure la llum a inicis d’octubre a Sarrià. Tot i això, condicionats també per algunes baixes, no han aconseguit trobar una continuïtat en aquest castell i només n’han pogut completar un en aquesta temporada.


El 4d9f com antídot

 

Tot i ser una temporada complicada, els de la Vila de Gràcia no la volien acabar sense revalidar la categoria de 9. Després de no trobar-se còmodes amb el 3d9f, els graciencs van enfocar l’objectiu cap el 4d9f. Els primers resultats van ser molt satisfactoris, ja que el van descarregar el dia que el portaven a plaça, per la Mercè. Tot i això l’actuació de dues setmanes més tard a Sarrià els va tornar a recordar la dificultat d’aquest castell amb dos intents desmuntats. En l’última actuació del curs, però, es van reivindicar de nou descarregant el segon quatre folrat de la temporada.

 

 

Estancats amb el 3d9f

 

Si hi ha un castell que se’ls ha entrebancat als graciencs, aquest és el 3d9f. L’any passat ja van acabar tenint força problemes en aquest castell i que han augmentat durant la present. Tot i això el van voler atacar de bon inici a finals de juny. En una primera actuació el van haver de desmuntar en dues ocasions i més tard va quedar en intent a Vic. El treball del tres folrat sempre ha estat present i ha anat surant la possibilitat de portar-lo a plaça en el segon tram. El seu cap de colla, Oriol Vilajosana, tenia fixada la data d’aquest passat diumenge per descarregar-lo i completar la tripleta màgica però finalment va quedar descartat.