La temporada dels Castellers de Sabadell, en dades

Els Saballuts han completat més castells de 9 que mai en una temporada però no han pogut portar el 5d8 a plaça
La pinya dels Saballuts, a la diada de la seva Festa Major.
La pinya dels Saballuts, a la diada de la seva Festa Major. | A. Gieseken / Saballuts

 

La temporada de consolidació amb els castells de bàsics de 9 dels Castellers de Sabadell va començar bastant forta i a mitjans de maig ja van portar a plaça el 2d8f i el 7d8. Alhora el 3d9f ja va arribar a la primera setmana de juliol. La temporada dels Saballuts va anar seguint una molt bona progressió però es va acabar trencant a partir de la seva Diada a mitjans d’octubre. Aquell dia van fer tant el 3d9f i el 4d9f, castells que ja no han pogut repetir en el mes final de temporada. Tant el context polític com els problemes en l’última actuació de l’any, per tant, els han impedit assolir el gran objectiu de la temporada que era completar la primera tripleta màgica del seu historial.

  

 

Castellers de Sabadell 2016

 

Castellers de Sabadell 2017

D

C

I

ID

 

D

C

I

ID

1

2

0

3

3d9f

4

1

0

0

0

0

0

0

4d9f

2

1

0

0

5

0

0

0

5d8

0

0

0

0

1

1

0

1

2d8f

8

1

0

0

6

0

0

0

7d8

8

0

0

0

16

0

0

0

3d8

15

1

0

0

23

0

0

0

4d8

19

0

0

0

  

 


Espantant els fantasmes del 2d8f

 

Els darrers anys els Castellers de Sabadell han anat experimentant una bona progressió en diversos castells però, en canvi, es va veure frenada pel que fa al 2d8f. Al llarg del 2015 i 2016 els Saballuts només havien aconseguit descarregar-ne una. Aquest any, a més, en el seu primer intent la torre folrada va quedar en carregada i continuava el malefici amb aquesta estructura. Tot i això han aconseguit solucionar tots els problemes i han pogut completar-ne vuit en el què és el seu millor registre pel que fa a aquest castell.

 

 

El 5d8 no veu la llum

 

Mentre que el 2d8f sempre havia sigut un castell difícil pels sabadellencs, la Catedral s’havia consolidat en les darreres temporades. Aquest curs, que ha comportat diversos canvis en les alineacions dels castells, ha comportat que el treball del 5d8 no s’hagi vist a plaça. Els Saballuts han realitzat una progressió pausada de la Catedral en els assajos i, un cop aquest diumenge ja entrava en el programa de l’actuació, la caiguda prèvia en el 4d9f va acabar per descartar el 5d8.


El 4d9f torna a plaça

 

Després d’un molt bon 2015 on van augmentar els registres del 3d9f i van completar el primer 4d9f, van tenir un 2016 més difícil en castells de nou en el que es va veure especialment afectat el quatre folrat. Els Saballuts no van fer cap intent en la temporada anterior, però en canvi aquest any n’ha pogut veure dos de descarregats. El primer va arribar per la Festa Major de Sabadell en la primera setmana de setembre i que van repetir per la seva Diada. Tot i això l’intent final d’aquest diumenge deixa un regust amarg en una temporada positiva de castells de 9.

 

 

Trobant-se còmodes amb el 3d9f

 

Un altre salt positiu dels del Vallès Occidental és la consolidació que han tingut en el 3d9f. Els Saballuts han completat el mateix nombre de tresos folrats que en el 2015 (quatre). Tot i això han tingut dues fases de la temporada on han pogut anar portant repetidament aquest castell. La primera va ser a inicis de juliol descarregant-lo tant a Vic com a Barberà. La segona va arribar a partir de la Festa Major, sent segurament el 3d9f més treballat de l’any dels Saballuts. Alhora també han patit una caiguda del tres folrat, a Reus, però que va resultar ser més per un accident en la sortida de la canalla.Comentaris

envia el comentari