La temporada dels Castellers de Barcelona, en dades

Igualant registres dels castells bàsics de 9 i a les portes del 5d9f | Els barcelonins acumulen tres anys seguits descarregant onze castells bàsics de 9 però no poden amb el 5d9f
Els de Barcelona no han pogut amb el 5d9f, però han dominat a plaer la bàsica de 9.
Els de Barcelona no han pogut amb el 5d9f, però han dominat a plaer la bàsica de 9. | Castellers de Barcelona

 

Els Castellers de Barcelona volien rematar aquesta temporada el treball amb el 5d9f que ja havien intensificat en els assajos en el 2016. Els vermells, però, no han pogut coronar la supercatedral tot i portar-la a plaça en dues ocasions, mentre que han mantingut el nivell amb el 3d9f i 4d9f. Tot i això els del Clot també han patit una renovació de l’espadat que tan sols els ha permès carregar un pilar de 6 i deixar en blanc el 4d8a, castell que els havia donat bons resultats en anteriors temporades.

 

 

  

 

 

 

Castellers de Barcelona 2016

 

Castellers de Barcelona 2017

D

C

I

ID

 

D

C

I

ID

0

0

0

0

5d9f

0

0

1

1

7

0

2

1

3d9f

5

0

2

1

4

1

0

1

4d9f

6

0

0

0

6

1

0

0

4d8a

0

0

0

0

7

1

0

1

5d8

9

0

0

0

0

0

0

0

2d8f

2

1

0

2

 

  

 

 


Un 5d8 més que consolidat

 

Si hi ha un castell en el qual els Castellers de Barcelona es troben especialment còmodes és, sense cap mena de dubte, el 5d8. En les últimes quatre temporades els vermells han descarregat un total de 34 catedrals amb només una caiguda. En aquest 2017 els barcelonins n’han descarregat nou, fent-ho així en totes les ocasions que han portat la Catedral a plaça. La primera del curs va arribar a mitjans de juny i ho van fer per partida doble en les seves vigílies i la posterior actuació d’aniversari.

 

Igualant els millors registres del 4d9f

 

Els vermells han acabat la temporada descarregant més cops el 4d9f que no pas el 3d9f, un fet força insòlit en les colles castelleres, ja que l’estructura del tres permet portar aquest castell a més places amb un nombre de camises més reduït. De la mateixa forma, a més, també han aconseguit trobar una regularitat en el 4d9f, ja que l’han descarregat en les sis ocasions que l’han intentat. Aquesta xifra, per tant, és la millor en aquest castell al llarg d’una temporada igualant-la amb la del 2014.


El 3d9f perd pes

 

Mentre que amb el 4d9f s’hi han trobat còmodes, els barcelonins han tingut més problemes amb el 3d9f. Aquest any tan sols l’han pogut descarregar en cinc ocasions, els quals cal sumar-hi dos intents fallits més, en una xifra que és la pitjor dels darrers cinc anys. El primer 3d9f de l’any va arribar molt d’hora, tot just en el 10 de juny en l’actuació del Pati de Valls. A partir d’aquí, però, van tenir força problemes amb el tres, ja que els va quedar en intent en les dues següents ocasions que el van portar a plaça. Aquest fet va suposar que no poguessin descarregar-lo de nou fins a la darrera actuació del primer tram a Martirs Street de Vilafranca.

 

 

El somni del 5d9f

 

Després d’un segon tram de la temporada anterior en el qual ja van aconseguir una regularitat en els castells bàsics de nou, els barcelonins van encarar el treball cap al 5d9f. Tot i que l’any passat no va veure la llum, ja van acumular algunes proves per aquest any. El primer intent dels vermells en aquest castell, per tant, va ser a Sarrià fa tot just un mes. Aquell dia, en el qual el 5d9f va quedar en intent desmuntat, es van evidenciar força problemes en l’encaix de folre i terços especialment en el rengle. Tot i això la feina a assaig, on hi han col·locat els sisens en tres ocasions, va permetre’ls tornar-lo a intentar en l’última actuació de l’any. El castell però, de nou, va començar a treballar-se a nivell de folre massa d’hora i va cedir just quan entraven els dosos.

 

 

Deures pendents

 

Més enllà de no haver pogut fer-li l’aleta al 5d9f, els Castellers de Barcelona també han trobat dificultats amb l’estructura del pilar en el qual han hagut de viure un procés de renovació. Mentre que altres anys el 4d8a era un castell que es veia en força ocasions per part dels vermells aquesta temporada no s’ha pogut veure a plaça.

 

Un altre aspecte a millorar, ja històricament dificultós pels barcelonins, és la poca continuïtat amb el 2d8f, tot i que aquest any l’any descarregat en dues ocasions mentre que l’any passat no el van portar a plaça. De la mateixa forma la de Barcelona és una colla que també acostuma a situar-se entre les que més caigudes acumulen al llarg de l’any. Aquesta temporada tampoc han acabat de solucionar aquest problema i han acabat l’any amb vuit caigudes.Comentaris

envia el comentari