Santa Rosalia vol repetir amb el castell de 9

Xiquets, Nens i Vila de Gràcia tornen d'unes llargues vacances | Els Nois es plentegen el 5d7
Aquest diumenge tindrà lloc la diada de Festa Major de Santa Rosalia, a Torredembarra. | DiariCasteller.cat

 

Aquest diumenge se celebrarà a Torredembarra la diada de Santa Rosalia, enguany amb quatre convidats d'excepció, ja que normalment hi actuen tres colles. Hi seran els locals Nois de la Torre, els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell, que hi actuen habitualment. Aquest any, a més, la diada gaudirà de la presència dels Castellers de la Vila de Gràcia, recentment tornats de les vacances. La diada està programada per aquest diumenge a les 12:30 hores, a la plaça de la Vila de Torredembarra. 


Els Xiquets de Tarragona tornen de les vacances amb els deures fets, però no tots preparats per Torredembarra. Enguany els matalassers han tingut un inici de temporada fulgurant, on han arribat a dominar un ampli ventall de construccions. Però des de fa uns mesos que als de carrer Santa Anna sembla que els costin alguns objectius. Lluny de rendir-se, els Xiquets es voldrien plantejar a Santa Rosalia la diada que, malhauradament, no va poder ser per Sant Magí, la primera tripleta de 9 de l'any. El principal objectiu de la diada passa per estrenar d'una vegada per totes el 3 de 9 amb folre, que els ha portat més guerra del normal. Però, lluny de portar l'altre castell de 9 a Torredembarra, «per falta d'algun component del tronc», la diada la completaria la gamma alta de 8, com el 5 de 8 i el 4 de 8 amb l'agulla i, com era d'esperar, el pilar de 7 amb folre. Caldrà esperar a Santa Tecla, doncs, la tripleta matalassera.

 

El programa dels Nens del Vendrell, en canvi, és més tranquil. Els vendrellencs tornen a la càrrega després d'unes setmanes de vacances, amb l'última diada a Llorenç del Penedès, on van sortir de plaça sense cap dels objectius fixats. Aquest cap de setmana els Nens podrien dur els castells de 8 bàsics, però amb els mateixos objectius que fa unes setmanes a Llorenç, com el 2d8f o el 5d8. Els vermells també tenen en cartera els dos pilars de mèrit: caldrà veure com va la diada per veure-hi el 'gran' o el 'petit'. 


Els locals Nois de la Torre, que estan demostrant una gran temporada enguany, es presenten a la seva Festa Major amb un programa molt ambiciós. L'objectiu primordial dels Nois és estrenar el 5 de 7 a casa seva. Passada aquesta primera prova, els Nois es podrien plantejar el 3 de 7 aixecat per sota, que tan sols han descarregat un sol cop al llarg de la seva història, al Concurs del 1982. La diada la podrien completar els castells amb l'agulla, que aquest any ja han descarregat en diverses ocasions.

 

I els Castellers de la Vila de Gràcia, novetat en el cartell d'aquest any, es podrien plantejar una diada tranquil·la, per començar amb bon peu aquest segon tram de temporada, després de les vacances que han tingut. Tenint en compte que els barcelonins s'han «saltat una etapa de la carrera», en referència a les actuacions d'aquest agost que s'han vist suspeses, podrien portar a Torredembarra el 4 de 8 com a castell més destacat, i acompanyar-lo de la torre de 7 i algun altre castell de la gamma alta de 7. Es descarten així castells superiors però que arribaran ben aviat. Comentaris

envia el comentari