Santa Rosalia veu l'esclat dels Nois, però no el castell de 9

Els Xiquets no poden estrenar el 3d9f, que han desmuntat | Els Nois descarreguen per primer cop en anys, el 5d7 i el 3d7ps | Nens i Vila de Gràcia completen castells de vuit
Catedral dels Xiquets per Santa Rosalia, a Torredembarra. | JAN MAGAROLAS

 

Aquest diumenge al migdia s'ha viscut la diada de Santa Rosalia, a la plaça de la Vila de Torredembarra. Amb un cartell inèdit de quatre colles, els Nois de la Torre, els Xiquets de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Castellers de la Vila de Gràcia, s'hi han pogut veure castells de set i de vuit, però no el castell de 9 tan esperat, que han desmuntat els matalassers. Els Nois locals han sortit de plaça més que contents, i amb una de les millors actuacions sota el braç. Així s'ha completat una diada que ha començat amb molt de retard però que ha tingut un bon ritme, i que s'ha acabat sense haver de lamentar cap llenya. 


Els Xiquets han descarregat el 4 de 8 amb l'agulla com a millor castell. | JAN MAGAROLAS

 

Els Xiquets de Tarragona tenien l'objectiu ben clar. Si bé enguany ja han descarregat el 4 de 9 amb folre en dues ocasions, avui no el podien portar per falta d'alguns castellers. És per això que s'han decidit per l'altre castell de nou. Però abans, en primera ronda, han descarregat el cinquè 4 de 8 amb l'agulla treballadíssim, amb un pilar que, de no ser per la rapidesa del quint, hauria quedat carregat. El 3 de 9 amb folre anava preparat per la segona ronda, i els Xiquets n'han fet dos peus desmuntats abans que sonessin gralles. Però tampoc no s'hi han trobat còmodes, ja que tremolava molt i no hi havia bon encaix, i han decidit desmuntar-lo quan s'anaven a col·locar els dosos.

 

Han reconduit la diada amb la catedral número 8 de la temporada dels tarragonins, i el 3 de 8 en la ronda de repetició, amb un pis menys del que els hagués agradat. Un altre dels objectius de la diada passava per tornar a treure el pilar de 7 amb folre, i així ha estat. Amb un esforç important del terç, els Xiquets s'han emportat el tercer descarregat de l'any.

 

Estrena del 5 de 7 dels Nois de la Torre. | JAN MAGAROLAS

 

Si algú avui ha estat a la plaça de la Vila haurà pogut comprovar que fer castells amb folres i manilles no és la única raó per sortir content de plaça. Potser no hauran tret els castells més grans, i potser hauran sortit molt cansats de plaça. Però avui ha estat el dia més gran dels Nois de la Torre en molts anys, i les cares de la seva gent ho demostraven. La primera ronda ha estat pel quart 4 de 7 amb l'agulla de la temporada, que també acabaria sent el castell més petit de la seva diada. La segona ronda ha vist la reafirmació dels Nois com una gran colla, estrenant el 5 de 7, que no descarregaven des del 2013: l'objectiu per excel·lència de la jornada.

 

Però l'eufòria de la seva parròquia no s'ha acabat aquí, i el cap de colla ha volgut aprofitar l'embranzida de l'estrena per 'alguna cosa més'. Ha estat el regal que s'han fet ells mateixos, i que li han fet a la plaça. El 3 de 7 aixecat per sota tan sols l'han descarregat en una ocasió, quan al Concurs del 1982 els va valdre la cinquena posició, i avui ha arribat en tercera ronda, pujant acompassadament i sense problemes. Però just abans de l'última aixecada, l'enxaneta ha interpretat que li tocava coronar el castell, de manera que els ha quedat en intent desmuntat, tot i la cridòria de la plaça. Un cop passada la confusió, els Nois han volgut repetir el castell. Estaven més que cansats, i ja havien demostrat que el tenien, però el resultat encara no era l'oficial. D'aquesta manera, i després d'un crit unànime de la pinya blau cel, els Nois han descarregat el 3d7ps i han completat amb un pilar de 5 la seva segona millor actuació històrica. I a celebrar-ho amb cava al local! 


3 de 8 dels Nens del Vendrell a Torredembarra. | JAN MAGAROLAS

 

Els Nens del Vendrell tornaven a les places des d'aquella llunyana diada de Llorenç del Penedès, i amb ganes de tornar-hi amb força. La primera ronda ha estat per un bon 3 de 8, un pèl tancat però amb una ràpida execució. El 4 de 8 de la segona ronda ha estat pràcticament de tràmit, tal i com el tenen preparat amb un pis més. Feta la feina més complicada, han deixat pel final el 2 de 7, i han tancat amb un pilar de 6. La que havia estat la colla més pilanera de la història ha demostrat que segueix estant a dalt de tot, i han descarregat l'espadat de 6 sense cap problema.

 

4 de 8 que els Castellers de la Vila de Gràcia han portat a Santa Rosalia. | JAN MAGAROLAS

 

I els Castellers de la Vila de Gràcia, que actuaven per primer cop a Torredembarra, volien deixar amb un bon regust de boca el públic. Han obert la seva actuació amb un perfecte 5 de 7, el novè de la temporada, i que ja estan preparant per mostrar-lo amb un pis més. El castell estrella de la diada blava ha estat el carro gros, una mica desquadrat dels pisos superiors i amb un lleuger tremolí a la descarregada. Han descartat el 3 de 8 a falta d'algun assaig després de les llargues vacances, però han descarregat un bon 2 de 7 en la tercera ronda. Completen, d'aquesta manera, una bona diada, i ja comencen a tenir al cap les properes diades que, sense dubte, veuran reptes superiors a aquests. Comentaris

envia el comentari