La Sagrada Família preveu una actuació de rodatge

Tant Castellers de Barcelona, de Terrassa com de la Sagrada Família deixaran de banda els seus castells màxims de cara a properes actuacions
Els Castellers de la Sagrada Família podrien deixar de banda l'objectiu del 4 de 8.
Els Castellers de la Sagrada Família podrien deixar de banda l'objectiu del 4 de 8. | Cedida

 

La temporada castellera compta amb diferents trams de calendari en les quals les colles planifiquen quan fer els seus castells màxims i quan decantar-se per actuacions més tranquil·les. Després d’un inici de segon tram trepidant algunes colles tenen unes setmanes un pèl més relaxants abans de tornar a encarar els grans objectius. Aquest fet, a més, també s’ha agreujat aquest any en el qual moltes colles han suspès alguns assajos arran de les mobilitzacions a Catalunya.


Els Castellers de Barcelona arriben a plaça després d’unes setmanes on han consolidat els castells de 9 i, fins i tot, han fet el seu primer intent de 5 de 9 amb folre tot i que el van desmuntar quan entraven sisens. Mary Mañané, la cap de colla dels vermells, es mostra satisfeta de l’intent, ja que creu que només el fet d’haver-lo portat a plaça «demostra que la feina estava feta i la colla ha crescut» i també valora molt positivament «el gran canvi que ha fet la colla a partir de la Mercè». Per aquest diumenge, però, la cap de colla comenta que «és molt difícil de preveure què podrem» alhora que manté que «potser també ens va bé una mica actuació més calmada». D’aquesta forma els barcelonins podrien apartar els castells de 9. Pel que fa al 5d9f Mañané creu que «pràcticament està descartat fins El Clot» en la què serà la seva última actuació de la temporada.

 

Els Castellers de Terrassa han aconseguit mantenir un nivell elevat durant l’any que els ha permès consolidar les estructures bàsiques de 8. Tot i això els blau turquesa ja fa tres setmanes que no fan cap d’aquests castells. Aquest diumenge, però, podria reaparèixer el 4 de 8, mentre que el tres ha quedat descartat per algunes baixes, alhora que el podrien acompanyar del 2 de 7 i un altre castell de la gamma alta de set. El seu cap de colla, Joan Enric, reafirma que «l’objectiu per final de temporada és portar castell de vuit a totes o pràcticament totes les actuacions». De la mateixa forma segueixen treballant el 2d8f del qual creu que «la feina de folres està feta però jo no crec que tinguem el tronc per fer-lo aquest any».


Els Castellers de la Sagrada Família segueixen pendents de l’evolució del 4 de 8, el qual no han tornat a provar des de la caiguda al Poble Nou a mitjans de setembre que els hi va causar alguna baixa. Per diumenge, però, tampoc volen abaixar el llistó i faran els tres castells màxims que tenen ara mateix com són el 3d7ps, el 5d7 i el 7d7. El carro gros, però, segueix sent un objectiu per aquest any tot i que el cap de colla, Adrià Riudeubàs, creu que «ara hem de tornar a agafar confiança al castell i treballar-lo pràcticament de zero». Després de l’actuació de diumenge els de la camisa verda tindran dues setmanes sense actuació, fet que segons Riudeubàs els ajuda, ja que «podem encarar el 4d8 amb tranquil·litat sense la pressió per haver-lo de preparar per a l’actuació vinent».Comentaris

envia el comentari