Els Saballuts esperen tornar a completar el doblet de 9

Els de Sabadell podrien repetir la millor actuació de la seva història | Els Moixiganguers volen portar la tripleta de 8 | Bordegassos i Xics es mouran entre els castells bàsics de 8
Pisos superiors del 3 de 9 amb folre dels Saballuts.
Pisos superiors del 3 de 9 amb folre dels Saballuts. | Saballuts

 

Els Castellers de Sabadell volen reeditar l’actuació de Festa Major en la qual van descarregar tant el 3 com el 4 de 9 amb folre i el 2d8f. Mentre que el tres està confirmat, Bea Jiménez, la cap de colla dels Saballuts, comenta que «dependrà del volum de gent a assaig». L’objectiu de sabadellencs en aquesta temporada segueix sent la tripleta màgica per la qual encara se'ls resisteix el 5 de 8. Jiménez apunta que «s’ha produït una renovació de troncs important i hem tingut algunes circumstancies adverses que ens han dificultat treballar-lo amb les millors condicions». Tot i això els de la camisa verda li han fet bones proves amb l’aixecador col·locat a la prova neta i esperen que a final d’aquest mes ja puguin treure la catedral a plaça. 


Els Moixiganguers d’Igualada estan assolint una temporada de regularitat amb els castells de 8. Per aquest diumenge el seu cap de colla, Jordi Moreno, afirma que «la idea és fer el màxim que puguem i depenent de la gent que portem farem el 2d8f» que l’acompanyarien dels dos castells bàsics de 8. De la mateixa manera els de l’Anoia segueixen treballant tant el 5 com el 7 de 8, tot i Moreno manté que «a curt termini l’objectiu és fer com més castells de 8 millor». Alhora, però, no descarta que aquests dos nous castells puguin arribar a final de temporada.

 

Els Bordegassos de Vilanova arriben a Sabadell després de tornar a completar la tripleta de 8 a l’Arboç, que feia cinc anys que no feien. A més també van sorprendre amb el 5 de 8 que van desmuntar amb dosos col·locats. Marcel·lí Ferrer, el seu cap de colla, es mostra satisfet de l’intent en el qual «poder detectar els aspectes que hem de millorar del castell» i creu que el podran tornar a provar en el que resta de temporada. Per aquest diumenge els de la camisa groc terròs volen completar els dos castells de 8 bàsics, els quals Ferrer diu que són els principals objectius de la temporada, i el 5 de 7 per tal de rodar la canalla. 


Els Xics de Granollers també porten una temporada amb forces castells de 8 en els quals destaquen els deu 4 de 8 alhora que també han recuperat el 3 de 8 i carregat el 7 de 8. Per diumenge la intenció dels granollerins és fer la clàssica de 8, una actuació que volen anar repetint aquest octubre. La de diumenge seria del 2 de 7 en aquesta temporada, ja que tal com comenta seu cap de colla, Xavi Usarralde, «li hem hagut de fer canvis per dalt». D’aquesta forma, a més, Usarralde no creu que el 2d8f sigui un objectiu a plantejar per final de temporada. El castell en el qual sí que segueixen treballant és el 7 de 8 que es plantegen per la seva diada. Alhora també segueixen fent proves del 5 de 8, el qual tampoc descarten poder portar a plaça aquest any.Comentaris

envia el comentari