Repsol renova el seu conveni amb la Nit de Castells i ja s'ha decidit un dels guanyadors del seu premi de fotografia

Aitor Úbeda s'ha endut el guardó de fotografia de votació popular
Una de les edicions anteriors de la Nit de Castells.
Una de les edicions anteriors de la Nit de Castells. | Nit de Castells

 

Repsol i la Revista Castells han signat un conveni de col·laboració que renova la condició de Repsol com a patrocinador de la Nit de Castells, que celebrarà la seva dotzena edició el proper 27 de gener a Valls. En el marc d'aquest acte, la Revista Castells ha convocat el V Premi Repsol de Fotografia Castellera, que reconeix les millors fotografies de la temporada castellera de 2017 en dues vessants, la professional i la popular.

 

Durant la Nit, es lliuraran els premis de fotografia i la resta de distincions que anualment i amb la participació de diferents jurats, concedeix la Revista Castells. Amb la renovació de l'acord, Repsol torna a apostar per la cultura popular i, en especial, pel fet casteller: també és col·laborador del Concurs de Castells o de la CCCC.


En referència al V Premi Repsol de Fotografia Castellera, en la seva categoria professional, ha comptat amb la participació de 57 imatges de 19 fotògrafs diferents. El primer premiat rebrà 700 euros; el segon, 350 euros; el tercer, 150 euros, i el quart i el cinquè, 100 euros cadascun. El jurat està format pels presidents de les set colles que l’any passat van fer castells de gamma extra.

 

La imatge guanyadora, d'Aitor Úbeda.
La imatge guanyadora, d'Aitor Úbeda. | Aitor Úbeda

 

Aitor Úbeda, guanyador en categoria de votació popular

Pel que fa a la categoria de votació popular ha comptat amb la participació de 135 imatges, que han rebut més de 10.000 vots. La fotografia guanyadora de la categoria popular és d’Aitor Úbeda i està protagonitzada per un membre de la canalla dels Nois de la Torre. La segona imatge és de Xavi Vicente i té com a protagonista l'espectacular 3de8 que van fer els Castellers de Vilafranca dins la Sagrada Família.

 

La tercera imatge més votada és de Nàtalia Masferrer i mostra la pinya dels Xerrics d'Olot després de la caiguda del pilar del 4de7 amb l'agulla, mentre que la quarta fotografia és d'Andrea Ramos i ensenya el rostre orgullós de la mare de l'enxaneta de la Colla Joves, cara a cara amb el seu fill. El concurs s’ha realitzat a la pàgina de Facebook de la Revista Castells durant prop d’un mes. Els guanyadors rebran: 300 euros, el més votat; 150 euros, el segon; 100 euros, el tercer, i 50 euros, el quart.
Comentaris

envia el comentari