La plaça Vella es prepara per un altre recital antològic dels castells

La Jove podria completar la millor diada de la seva història | La Joves té en ment els seus millors castells d'enguany | Els Nens voldrien estrenar el castell de 9
Els Nens voldrien reeditar la foto del primer 4 de 9 amb folre a casa seva.
Els Nens voldrien reeditar la foto del primer 4 de 9 amb folre a casa seva. | Pere Almendárez

 

La fira de Santa Teresa del Vendrell, a mitjan octubre, marca l'inici del tram final de cada temporada a l'anomenada 'zona tradicional'. La diada castellera gaudeix cada any de l'atenció prèvia a Santa Úrsula, amb els Nens del Vendrell, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona, i s'hi veuen castells de gamma extra ininterrompudament des del 2012. Ara que fa un any que van desaparèixer els plataners de la plaça Vella, una altra diada de màxims farà créixer una mica més la -ja de per si- grandiosa història castellera del Vendrell.


La Colla Jove de Tarragona ja ha presentat les seves cartes des del principi. La caiguda del 3d10fm per la seva Festa Major va evitar que es tornés a veure el colós vestit de lila al Vendrell, després de descarregar-se per primera vegada tot just farà un any. Però les intencions dels tarragonins no afluixen, i ja han avisat que volen un 'Vendrell Total'. El 4 de 9 sense folre, que només van intentar sense èxit al Concurs del 1998, és la gran aposta de la Jove, que està decidida a seguir ampliant la seva gamma. El 3 de 9 amb folre i l'agulla, que van carregar per Santa Tecla, acompanyaria el castell total a la seva incursió en terres penedesenques, mentre la resta del programa el completarien les construccions que ja s'han vist diverses vegades descarregades pels morats, com el 5 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. Cal no oblidar que els tarragonins mantenen a la recàmera el 2 de 9 emmanillat i el 9 de 8.

 

I la Colla Joves Xiquets de Valls tampoc no es vol quedar enrere. Als vallencs els agradaria repetir la diada que van fer per Sant Fèlix i descarregar-ho tot, ja que creuen que és com una assignatura pendent, per bé que, per separat, ho hagin completat tot. El 2 de 8 sense folre el van descarregar per primer cop a la seva història a la passada Diada Nacional i ho volen repetir a la plaça Vella del Vendrell, on tan sols el van carregar l'any 2014. La gran torre indomable aniria acompanyada del 3 de 9 amb folre, que podria patir alguns canvis de cara a Santa Úrsula, i del 2 de 9 amb folre i manilles, que també han descarregat en una ocasió enguany. I per acabar demostrant el moment d'or que viuen amb l'espadat, als vermells també els agradaria acabar Santa Teresa emmanillant el pilar i demostrant que descarregar-lo a la Diada va ser fruit de molt treball, no de sort. En aquest sentit, la Joves descarta altres reptes molt ambiciosos que podrien treure el cap en l'últim duel de la plaça del Blat. 


I qui juga amb l'avantatge de fer-ho a casa son els Nens del Vendrell, que també tenen unes intencions espectaculars que criden a completar la millor diada de la temporada i una de les millors del seu historial. Els Nens, que van completar el seu primer i únic 4 de 9 amb folre a la mateixa diada de Santa Teresa de l'any passat, volen tornar a intentar-lo, després de desmuntar-lo en dues ocasions al mes de juliol. Els queden algunes proves a l'assaig de divendres però ja hi han posat sisens i tenen bones sensacions. El castell de 9 és la carta més ambiciosa dels vendrellencs, que el volen ajuntar amb dos castells ben segurs i amb molta confiança. El 5 de 8, que han completat dues vegades enguany, i el 2 de 8 amb folre, que l'han descarregat nou més, completarien el programa dels Nens. El pilar de 7 amb folre, que està descartat per una lesió del segon, prodria reduir les pretensions al pilar de 6.Comentaris

envia el comentari